Afbeelding
7364_news.jpg
Onze favoriete zomerroutes
by : 
Anoniem
News date
23/06/2023

Een periode met warme temperaturen, mooi weer, meer vakantie dan anders, leuke uitstappen en verfrissende ijsjes. Jawel, de zomer is ons favoriete seizoen. Om dit zonnige jaargetijde goed in te zetten, zetten we onze meest geliefde zomerroutes in de kijker!

 

1. Land van kreken en cafeetjes

Ooit waren in het Meetjesland meer dan honderd brouwerijen actief, vandaag zijn het er nog twee: Brouwerij Van Steenberge, dat al meer dan twee eeuwen de dorstigen laaft, en de relatief nieuwe Huisbrouwerij Den Tseut. Deze tocht brengt je langs beide brouwerijen, maar vooral ook langs enkele bijzondere herbergen. Je treft ze aan in al even bijzondere dorpen of midden in het fascinerende krekenlandschap.

Ontdek hier de route van 50 km.

 

2. Het land van stille waters

Langs de boorden van de Schelde in Klein-Brabant fiets je door het decor van de succesrijke tv-reeks Stille Waters. Passages door Steendorp, Rupelmonde, Hingene en Bornem maken deze tocht bijzonder gevarieerd.


Ontdek hier de route van 38 km.

                                 
3. Hagellandse hoogtes

Het Hageland behoort tot de mooiste toeristische regio's van België. Zeker in de lente wanneer duizenden appel- en perenbomen er in volle bloei staan. Voeg daar dan nog een glooiend landschap met beboste hellingen en uitgestrekte akkers en weiden aan toe en je krijgt een heel mooi decor voor een fietstocht. Het noordelijke deel van de fietslus gaat door een gebied van hooilanden, turfputten en vennen en langs een van Belgiës meest bezochte bedevaartsoorden, op de 'Scherpen Heuvel'. Het zuidelijke deel van deze tocht brengt je langs glooiende boomgaarden naar de Getevallei en Halen, bekend wegens de Slag der Zilveren Helmen. Afsluiten doe je met een bezoek aan Oranjestad Diest.


Ontdek hier de route van 54 km.