Afbeelding
7321_news.jpg
Liefde voor fietsen
by : 
Anoniem
News date
07/02/2024

Liefde… Waar denk je aan als je dit woord hoort? De kans is groot je niet enkel aan familie en vrienden denkt, maar ook aan fietsen, de meest gevarieerde hobby die er bestaat! Met deze iets langere fietsroutes passeer je langs de vele pareltjes die het knooppuntennetwerk te bieden heeft.

 

In de schaduw van 'die Scone'

Het Brugse Ommeland, een van de weinig regio’s in Vlaanderen die zo veel kastelen en abdijen heeft. Tijdens deze stevige fietslus verken je de Kasteelbossen van Brugge, dat zijn de randbossen ten zuiden en zuidwesten van de Werelderfgoedstad. Deze tocht brengt je trouwens niet alleen langs bossen, maar laat je ook genieten van een mix van kasteelparken, open landschappen, kanalen én de Brugse Vesten.

Ontdek hier de route van 46 km.

 

Flaneren door de achtertuin van Leuven

Je start voor deze gevarieerde route aan het prachtige Kasteel van Arenberg in Heverlee. Al trappend door de velden en via de fietssnelweg F3 nader je Nederokkerzeel, een boogscheut verwijderd van de landingsbaan van de luchthaven van Zaventem. Toch is de natuur nooit ver weg. In de schaduw van de vliegtuigen fiets je door een natuurreservaat. Je doorkruist de witloofstreek, waar het zogenaamde 'witte goud' wordt geteeld, om daarna langs het jaagpad van het Kanaal Leuven-Dijle te flaneren. Je start in schoonheid en eindigt ook zo.

Ontdek hier de route van 49 km.