Afbeelding
Bokrijk
Vijf zomerse Knooppunterplekjes
by : 
Anoniem
News date
03/06/2023

Lekker lui uitwaaien of stevig trappen: fietsen wordt nog leuker als je ritje je langs oogstrelende oorden loodst. Wij zorgen met deze 5 hotspots voor instant inspiratie.

 

Zonnig dorp in Oost-Vlaanderen

Even teruggaan in de tijd. Dat kan hier. Het in warm okergeel gekalkte dorp is getuige van een vroegmiddeleeuwse woonkern. Mullem is ongetwijfeld één van de fraaiste oorden om door te tuffen met je fiets.

Waar? Mullem - Knooppunt 80

 

Fotowaardig fietsen door het water

Dé absolute nummer één: voorbij domein Bokrijk iets meer dan 200 meter fietsen ‘door het water’. De ervaring in het bijzonder natuurgebied, die is uniek.

Waar? Natuurgebied De Wijers - Bij Knooppunt 91

 

Eiland langs de Kortrijkse Leieboorden

Een eiland: daar moet je toch heen in de zomer? Het Buda-eiland tussen de twee Leie-armen in Kortrijk is dan ook een hotspot die je op je lijstje moet hebben. In de zomermaanden verpozen de Kortrijkzanen op Buda-beach. 

Waar? Kortrijk - Kapucijnenstraat - Bij Knooppunt 83 (Broeltorens)

 

Wow-factor tussen het Antwerpse groen

Het Middelheim is en blijft een must. Het machtige Middelheimslot ligt in een groene oase die je vrij kan doorfietsen. Doen! Heb je even tijd? Plan dan een bezoek aan het museum in. Je kan er beeldhouwwerken van Rodin tot nu bewonderen. Buiten, in open lucht. Niks stoffig of saai hier. Vooral wow-ervaringen.

Waar? Middelheimlaan - Wilrijk - Bij knooppunt 40

 

Lazy Leuven

In de zomermaanden valt het bruisende studentenleven hier wat stil. The place to be om te bekomen? De Dijleterassen! Houten zitbanken en sfeerverlichting, met zicht op het water: de ideale  plek voor je picknick.

Waar? Leuven - Dirk Boutslaan - Op 10 min van Knooppunt 10