Afbeelding
Verfrissiing
Verfrissende fietsroutes
by : 
Anoniem
News date
06/06/2023

Wat verfrissing nodig tijdens je fietstochtje? Met deze drie routes fiets je heerlijk langs het water.

 

Fietsen tussen Schelde en Donkmeer

Deze tocht start en eindigt bij het bekende Donkmeer. Water vormt trouwens de hoofdmoot, want je fietst maar liefst 20 km onafgebroken langs de Schelde. Een mooie tussenstop vormt Laarne, met zijn imposante waterburcht.

Ontdek hier de route van 46 km.


Op het ritme van de Maas

Water zwaait op deze tocht de scepter. Je fietst over rustige paden langs Maasplassen die zijn ontstaan door jarenlange intensieve grindontginningen. Maar vandaag geen industriële bedrijvigheid meer, wel volop rust op de jaagpaden langs de Zuid-Willemsvaart en de Grensmaas. De landsgrens met Nederland ligt hier letterlijk in het midden van de rivier. In deze streek van fotogenieke einders komen ook cultuurliefhebbers aan hun trekken. Je doet immers Maaseik aan, bekend van de Gebroeders Van Eyck en zijn talrijke interessante musea. Verder doorkruis je diverse gezellige Maasdorpjes die kunnen uitpakken met een rijke geschiedenis. 

Ontdek hier de route van 49 km.

 

Tweestromenland tussen Leie en Schelde

De Trimaarzate en het jaagpad langs het kanaal loodsen de fietser naar de nog zeer landelijke zuidrand van Kortrijk. Het is de scheidingskam tussen Leie en Schelde, die vaak verrassende panorama's in petto heeft. Tijdens deze route ontdek je het Provinciaal domein van De Gavers. Het is dé groene long van Zuid-West-Vlaanderen en ligt verspreid over Harelbeke en Deerlijk. Naast zo een 260 verschillende soorten vogels, werden er unieke planten zoals orchideeën en zeldzame paddenstoelen waargenomen. Je kan alles te weten komen bij natuurwerkgroep de Gavers!

Ontdek hier de route van 46 km.

 

Fotografie : Toerisme Vlaanderen