Zorgeloos fietsen rond Hasselt

25 jan 2017

Vlaanderen raakt stilaan volgebouwd. Dat begint ook onze regering te beseffen. Gelukkig kun je rond verschillende van onze grote steden nog zorgeloos gordelen. Deze keer is het groene landschap rond Hasselt aan de beurt.

1. Kastelentocht

Deze kastelentocht doet het zacht golvende Zuiden van Hasselt aan. Je fietst langs de mooie kastelen, indrukwekkende vierkantshoeves en boomgaarden met idyllische paadjes en mooie dreven van Limburgs Haspengouw. Wie de route even verlaat, kan in Kerniel bij de abdij Mariënlof het Fruitstreekmuseum bezoeken. Kenners van de soap 'Familie' zullen onderweg zeker ook het kasteel van Rullingen herkennen...

Bekijk de route en knooppunten.

 

2. Door het paarse hart van Limburg naar Herkenrode 

Het paarse hart? Jawel hoor, in augustus kleurt de Limburgse heide paars. In augustus dus. Zie dit tochtje daarom misschien als een verkenning voor deze zomer. Het Noorden van Hasselt heeft met de natuurgebieden Het Wik, de Platwijers, domein Kiewit en de abdijsite van Herkenrode sowieso heel wat in haar mars. Vrees niet wanneer je de verte motoren hoort zoemen. Er komt geen peloton elektrische fietsen aangestormd, het zijn vast de loeiende bolides van het circuit van Zolder.

Bekijk de route en knooppunten.

 

3. Lus van de Demer naar de Herk

Tijdens deze tocht fiets je van de Demer, de huisrivier van Hasselt, richting de Herk, de huisrivier van ... euh Herk-de-Stad en Sint-Lambrechts-Herk, en terug. Richting het Oosten dus, deze keer. Niet vergeten dat je in Vochtig Haspengouw bent: veel water dus, sappige weilanden en rijke akkers. Dit is de enige tocht van de drie die tot doordringt tot in het centrum van Hasselt. Hét moment dus om je op te warmen aan een heerlijke koffie, een stevige pint of een warme choco. Waarom ook niet hé? Nog ne choco!

Bekijk de route en knooppunten.