Weekendgenieten in bruine kroegjes en brouwerijen

4 Oct 2018

Nog even profiteren van het mooie nazomerweer? En zin om een gezellig café te ontdekken ? Ga aan de slag met deze  toffe ‘kroegentochten’. Slimmerds maken er ineens een weekend van!

De gezellige westhoek (Watou - 33 km)

‘Bachten de kupe’... er heerst daar toch een speciale sfeer. Alsof het er hier toch iets trager gaat én de mensen net iets gastvrijer zijn. Misschien komt het door de straffe bieren die ze hier serveren? Gezellige tavernes met hopbellen aan de toog ontvangen je met pure warmte. In Het komiezenkot (streektaal voor douanehuis) kan je uiterst origineel overnachten.

Ontdek hier de route.

 

Oe mèr, oe beter (Kortrijk - 50 km)

Je start deze route in het hartje van West-Vlaanderen: Kortrijk is een winkel- en cultuurstad. In buurgemeente Bellegem wordt al héél lang bier gebrouwen. Brouwerij Vandeghinste tovert de Bockor-pils, een gelauwerde tripel én het zeer populaire Omer uit hun koperen ketels. De Kortrijkse slogan ‘Oe mèr, oe beter’ (hoe meer, hoe beter), is een leuke zinspeling op de naam van het bier. Pas op: de Omer is een degustatiebiertje. Blijven slapen kan hier origineel: in Bellegem overnacht je in de buurt van de brouwerij in een neogotische kapel. Even googelen :-)

Ontdek hier de route.

 

Brouwen én stoken onder één dak (Mechelen - 32 km)

Fietsen doe je o.a. via een fel geliefd traject: langs waterloop, via jaagpad en door het mooie Mechelen. Het is trouwens in deze stad dat je Brouwerij Het Anker op je pad voorbijfietst. Hier hebben ze niet alleen een bierbrouwerij, ze stoken er ook whisky! In de brasserie kan je genieten van een goed glas of een hongertje stillen met een stevig stoofpotje.
Ben je te moe om verder te fietsen? Je kan er onder de lakens ‘met de brouwer’...

Ontdek hier de route.