Waarom herfstfietsen goed voor je is

21 sep 2020

De temperaturen dalen, tijd om de fiets in de schuur te zetten? Helemaal niet, want de herfst is hét seizoen om extra genieten van een fietstocht. We zetten hier graag de voordelen op een rijtje voor je.

 

Goed voor je gezondheid

Fietsen laat je cardio-vasculaire systeem optimaler werken. Het resultaat is minder kans op hart- en vaatziekten. Je levensverwachtingen liggen ook hoger als je regelmatig goed beweegt. Regelmatig gaan fietsen en evenwichtig eten is ook een topcombinatie om je gewicht in balans te houden. En de grote plus van fietsen in de herfst? Dat komt door de grillige wind die je vaker meemaakt. Daardoor zal je je extra inspannen en geef je je conditie een boost!

 

De natuur toont zich van zijn kleurrijkste kant

De ene week neem je nog dat prachtig fietspaadje met mooie groene bomen. De volgende week word je langs datzelfde fietspaadje verrast door een prachtig kleurenpalet. Nooit is de natuur zo divers en zo kleurrijk als in de herfst. Heb je een bos in de buurt om langs te fietsen? Dan is dit hét moment om daar langs te fietsen. Een park in het dorp of in de stad is echter ook een gedroomd plekje om naar toe te fietsen.

 

Genieten van extra rust 

We weten al dat fietsen in de natuur lekker ontspannend is. Aangezien er toch minder gefietst wordt kan je extra genieten van de rust en je omgeving.

 

We wensen je veel fietsplezier toe!