Voor elk wat wils

5 sep 2022

Deze drie routes van 30, 40 en 60km bieden voor ieder wat wils. Fiets je de routes snel of traag, geniet je van een welverdiende rust alleen of met je fietspartner? Je fietst deze routes net zoals je zelfs wenst, met een honderd procent garantie op fietsplezier.

 

Provinciehoppen met behulp van de veerman (30km)

Op de Schelde verbinden veren niet alleen beide oevers, maar ook twee provincies. Zonder enige inspanning kun je onderweg van Oost-Vlaanderen naar Antwerpen hoppen en omgekeerd. Nergens in Vlaanderen liggen veren zo dik gezaaid als op de oevers van de Schelde in Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Geen enkele rivier laat zoveel fietspaden toe op haar oevers als de Schelde. De optelsom van beide ingrediënten biedt talloze mogelijkheden voor een schitterende daguitstap op de fiets. Het fietsnetwerk op de oevers is een ideale leidraad daarvoor, maar eigenlijk is het de Schelde die het traject bepaalt: hier mag je tot dicht bij het water komen, daar moet je op afstand blijven en ruimte laten voor schorren en slikken, elders mag je vragen om overgezet te worden,…

Ontdek hier de route van 30 km.

Van kabouters en pompoenen (40km)

Dankzij onder meer recreatiegebied Kabouterberg en natuurdomein Hoge Mouw staat Kasterlee bekend als toeristische trekpleister. De gemeente heeft dan ook heel wat wandel-, fiets-, mountainbike- en ruiterroutes. Zelfs kajakken is er mogelijk. De mooiste plekjes  van Kasterlee vind je trouwens aan het water. Vooral de watermolen op de Kleine Nete is een echt plaatje.

Ontdek hier de route van 40 km.

Natuur troef tussen de twee geten (60km)

Deze plattelandstocht langs de twee Geten vertrekt aan provinciedomein Het Vinne. Voor je goed en wel opgewarmd bent, snuif je de middeleeuwen op in Zoutleeuw, om daarna langs vierkanthoeves en kapelletjes tussen de velden en fruitplantages te fietsen. Het landschap is zacht golvend. In de omgeving van Hoegaarden - waar lekker bier en mooie tuinen naadloos in elkaar overvloeien - moet je iets harder op de trappers staan. Gelukkig wacht er in Tienen een lekker bakje koffie met een klontje suiker. Weinigen weten dat de suikerstad in de tijd van de Romeinen al een belangrijke rol speelde. Ze lag immers aan de heerbaan die Tongeren met Bavay verbond. De laatste kilometers, tussen Oplinter en Drieslinter, peddel je rustig op een oude 'IJzerenweg'. De natuur is er weelderig en de stilte allesoverheersend.

Ontdek hier de route van 60 km.

 

Foto copyright David Samyn in opdracht van Fietsvakanties in Vlaanderen