Vogels spotten onderweg

1 mei 2021

In mei leggen alle vogels een ei, zo zegt de weerspreuk. Langzaam zijn de trekvogels teruggekeerd uit de warmere gebieden om hier aan het broedseizoen te beginnen. Heb je zin om te kijken welke soorten al in ons land vertoeven? Deze fietstochten brengen je langs natuurgebieden met een vogelkijkhut waar je gerust een korte of lange pauze mag houden!
 


Dorp met buitenmaatse toren

Dominant steekt hij boven het polderland uit: de 13de-eeuwse kerktoren van Lissewege. Errond staat een handjevol huizen, sinds eeuwen in het wit geschilderd. Het meest charmante straatje van het dorp is het Lisseweegse Vaartje, tijdens de zomer steevast opgesmukt met bloemen en kunstwerken. En dan heb je verderop nog de voormalige cisterciënzerabdij Ter Doest...

Ontdek hier de route van 36 km.

 

Verkenningstocht door de vallei van de Aa

Ravels is een van de groenste gemeentes van de Antwerpse Kempen, aan de rivier de Aa. Door deze gemeente loopt de waterscheidingskam tussen het Schelde- en Maasbekken. De Aa ligt in het Maasbekken. Je maakt ook kennis met de uitgestrekte Gewestbossen, een echt stiltegebied waar het heerlijk picknicken is.

Ontdek hier de route van 36 km.