Van abdij naar abdij

10 aug 2021

Je vraagt je misschien af hoe je imposante architectuur met een lekker drankje kan combineren? Daar hebben wij het antwoord op: een fietstocht langs abdijen! Tegenwoordig zijn deze eeuwenoude gebouwen echte trekpleisters geworden. Bovendien leent hun rustige ligging zich ertoe ongestoord te genieten van de natuur en een biertje.


1. Fietsen tussen Hopperanken (West-Vlaanderen)

Hopvelden typeren het landschap rond Poperinge. Flirtend met de Belgisch-Franse grens kom je in stemmige plekjes als Haringe en Watou. Tenzij je natuurlijk blijft ‘plakken’ bij de trappisten van Westvleteren…!

Ontdek hier de route van 42 km.


2. Langs abdijen en kastelen (Vlaams-Brabant)

Tijdens deze tocht fiets je van de Abdij van Tongerlo naar die van Averbode. Voor zoveel godsvrucht worden ongetwijfeld al je  zonden kwijtgescholden. Of, wie weet, word je beloond met een stevig glas gerstenat, want kenners weten dat beide abdijen een eigen bier hebben. De route brengt je ook naar de zuidrand van de Antwerpse Kempen, dicht tegen de provincie Brabant. De 'groene parel' van de Zuiderkempen is Westerlo, een gemeente die onlosmakelijk verbonden is met de prinsen de Merode. Dit is niet alleen te merken aan de twee Merodekastelen, maar zeker ook aan de vele bosgebieden rondom. 

Ontdek hier de route van 52 km.