Uitwaaien langs waterlopen

12 nov 2020

Met deze drie fietsroutes laat je alle muizenissen uit je hoofd wegblazen. Dus kleed je goed aan, genieten van het uitzicht en relaxen maar! 

 

Bossuit (38 km)

Omdat schepen ooit door paarden en mensen werden getrokken, zijn er langs onze kanalen en rivieren trekwegen of jaagpaden en die werden tot fietspaden omgevormd. Vlak, rustig en de ideale tribune om volop te genieten van al het schoons op en langs het water. Dan zijn er nog de windmolens, de restbossen, de vierkantshoeven en de landelijke kapellen. Alle ingrediënten voor een lekkere uit(z)waaitaart. Opgelet : Rij bij knppt 10 tot aan de brug. Aan de Schelde rij je rechts naar 57.

Ontdek hier de route.

 

Baasrode (31 km)

Laat je op dit ritje leiden door de Schelde. Je steekt de eigenzinnige waterloop over met een veer. Elke taverne aan de Schelde heeft ook een eigen karakter. Maar de link in hun naam met het waterleven is een constante. Laat je niet misleiden door de naam Het Stort. Dit is een erkend natuurgebied!

Ontdek hier de route.

 

Lier (43 km)

Lier is de stad waar de Grote Nete en de Kleine Nete samen simpelweg de Nete worden. Waterwegen genoeg daar rond Lierke Plezierke om er een ontspannen fietsrit van te maken.

Ontdek hier de route.

 

Zin in meer fietsinspiratie? Ontdek hier onze Knooppuntergidsen en boxen.