Terrasje doen ? Drie ritjes voor jou!

23 mei 2017

De zon lokt ook jou deze dagen ongetwijfeld naar je fiets. Weet je even niet waarheen? Of wil je graag eens een andere streek verkennen? Deze 3 ritjes - mét zonnige terrassen - moet je eens proberen. Bij Knooppunter zijn we zeker al fan!

Hier verdien je een ‘Coupe Boonen’ (Oudenaarde - 39km)

Glooiende vergezichten en charmantje dorpjes blazen je hier omver in hun absolute schoonheid. Genieten, daar moet je op deze fietstocht echt wel tijd voor nemen. In Oudenaarde stap je misschien nog binnen in het Centrum Ronde van Vlaanderen. In elk geval, cafeetjes en terrasjes heb je hier in overvloed. Tip: brasserie ‘De Flandrien’. Ga voor die ‘coupe Boonen’. Wij deden het ook.

Ontdek hier de route.


Trappen en genieten van een Trappist (Neerpelt - 40km)

Je vertrekt aan het station van Neerpelt. Handig! Stap thuis de trein op met de fiets en je bent vertrokken. De mooie fauna en flora in de Noorderkempen maken je vlakke ritje des te aangenamer. In de Sint-Benedictusabdij kan je terecht voor een bezinnend moment. De Achel Trappist, de abdijsoep en het zelfgemaakt trappistenijs lokken je misschien wel naar het zonnige terras.

Ontdek hier de route.

 

Olen: waar Keizer Karel een pot ging pakken (Westerlo - 51 km - verkorte versie van 20km mogelijk)

Ken je het verhaal van Keizer Karel in Olen? Neen? Even opzoeken en je ontdekt het verhaal van de pot met drie oren. Neem dus zeker een selfie samen met je fietspartners aan de driepottenfontein. Maar eerst fietsen langs echt erfgoed (een abdij, kastelen en oude sluizen) en genieten op één van de terrasjes.

Ontdek hier de route.