Rustige routes met de fiets

11 jun 2020

Van tijd tot tijd heeft een mens behoefte aan rust en stilte. Een dag, een week, een maand kan soms veel bagage met zich brengen. Daarom is er soms tijd nodig om ervaringen te verwerken en te reflecteren over wat je hebt meegemaakt en over wat je écht belangrijk vindt in het leven. Ben je dus op zoek naar een fietsroute om helemaal tot rust te komen? Zeer begrijpelijk! Een rustige, stille omgeving kan namelijk helpen om helemaal tot rust te komen. Even weinig prikkels. 


Voor de stiltezoeker (West-Vlaanderen)

Stilte in de Westhoek? Jazeker! Stilteplekken weten je op deze tocht in de schaars bevolkte uithoek van Vlaanderen helemaal tot rust te brengen. Bovendien ontdek je er voortdurend allerhande landschappen en dorpjes waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Neem bijvoorbeeld maar het verrukkelijke Leisele, vlak bij de Franse grens. Het gekasseide plein, de hallenkerk en de historische pastorie zijn er echt een bezoekje waard. De Westhoek blijft echt verbazen!

Ontdek hier de route van 43 km.


Rust langs het Schipdonkkanaal (Oost-Vlaanderen)

Fraaie bossen en rustige waterwagen vind je in het meesterlijke Meetjesland. Het agrarische karakter van weleer blijft het landschap typeren en weet mensen keer op keer te charmeren. Op die manier is het een troef voor mensen die er rust, stilte en groen zoeken. Toch nog even door het kloppende hart van de streek fietsen? Dat kan! Op de tocht fiets je namelijk nog eens door het eigentijdse Eeklo.

Ontdek hier de route van 46 km.

 

In alle stilte door uitgestrekte weiden en akkers (Vlaams-Brabant)

Je fietst op deze tocht door de meest westelijke uithoek van Vlaams-Brabant. Vanuit dit stukje Pajottenland werden Brabantse trekpaarden jarenlang naar alle uithoeken van de wereld geëxporteerd. Ondertussen is de kalmte in de streek teruggekeerd. Nu zijn rust en stilte dan ook de grootste troeven van het Pajottenland, waardoor het bovendien het eerste officieel erkende stiltegebied van Vlaanderen werd. De route brengt je langs waterwegen door uitgestrekte weiden en akkers. Ideaal voor wat ontspanning op de fiets!

Ontdek hier de route van 70 km.

 

Fotografie : David Samyn in opdracht van Fietsvakanties in Vlaanderen