ebikes


ebikes

Routes om te genieten bij lagere temperaturen

3 jan 2022

Fietsen bij lagere temperaturen, dat klinkt niet voor iedereen aanlokkelijk. Een fietstocht in dit seizoen kan met de juiste warme kleding echter heel leuk zijn! Een frisse neus, extra zuurstof in de lucht, een ander landschap, en vooral die welverdiende kop koffie met taart na je fietstocht: we zien enkel maar voordelen! Met deze twee iets kortere routes rij je door prachtige natuurtaferelen, geniet ervan!

 

Een boeiende tocht in de Zuiderkempen en het Hageland

De plek waar de grenzen van Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg samenkomen, is bijzonder. In 1134 werd op dit drieprovinciënpunt de norbertijnerabdij van Averbode gesticht. Deze prachtige buurt vormt meteen ook de grens tussen de Zuiderkempen en het Hageland. Dat regioverschil merk je ongetwijfeld tijdens deze boeiende tocht. Eerst flaneer je zuidwaarts, daaarna fiets je door een open landschap met glooiende weiden en vruchtbare akkers. Je zet koers naar Zichem. Voorbij de Demervallei bereik je de zanderige heuvelrug rond Averbode en zorgen dichte dennenbossen voor een typisch Kempens decor.

Ontdek hier de route van 26 km. 

 

Fietsen door de Mechelse heide en het Mechels bos 

Dit is een tocht voor wie houdt van natuur, water, een vleugje geschiedenis en leuke stopplaatsen. Je fietst langs de Mechelse heide, het Mechelse bos, de oude stationnetjes van Eisden en As en de historische Eisden-Tuinwijk.

Ontdek hier de route van 34 km.

 

 

Fotografie : Koen De Langhe uit het boek 1000 plekken die je echt gezien moet hebben - België. Je vindt hier meer info over dit unieke boek.