Romantisch fietsen bij zonsondergang

11 Feb 2021

Valentijnsdag valt dit jaar op een zondag en dat is dus dé perfecte dag om samen met je partner (of alleen) een romantische fietstocht te maken! Bezoek deze bestemmingen en maak Valentijn 2021 toch nog speciaal. Nog een laatste tip: de zonsondergang vindt plaats om 17:58 dus vertrek op tijd en mis het magische moment niet.

 

Fietsen door het water vanuit Hasselt

Vertrekkend vanuit Hasselt fiets je langs het prachtige vijvergebied van De Wijers, het stoere Albertkanaal en de jeugdige Demer. Het hoogtepunt van deze route is toch wel je doortocht door de vijver van Bokrijk. Daar kom je terecht in een oase van rust waarbij je even aan niets moet denken.

Ontdek hier de route van 37 km.

 

Kastelentocht tussen Leie en Schelde vanuit Deinze

Je begint de rit aan de 16de-eeuwse waterburcht van Ooidonk. Het sprookjesachtige kasteel is volledig omringd door water en straalt een en al rust uit. De middeleeuwse burcht is een uniek voorbeeld van de Spaans-Vlaamse architectuur uit de Renaissance. Het kasteel Ooidonk werd in 1595 herbouwd en wordt beschouwd als een van de mooiste kastelen in België. Je rijdt richting Schelde en ontdekt onderweg nog meer kastelen, zoals dat in De Pinte. Tussendoor is het genieten van een uniek rivierenlandschap.

Ontdek hier de route van 29 km.


In de achtertuin van een wereldhaven vanuit Antwerpen

Vertrekkend aan het strand van Sint-Anneke, begin je aan een mooie fietstocht vol afwisseling in de achtertuin van een wereldhaven. De tocht begint meteen al goed met een breedbeelduitzicht op 't Stad en de haven. Je verkent beide oevers van de Schelde, maakt kennis met twee brakwaterplassen en ontdekt twee forten die voor de verdediging van Antwerpen moesten dienen. Je eindigt in het groen: met een passage langs het Vlietbos en het Sint-Annabos. Een pachtige fietstocht om te maken bij zonsondergang.

Ontdek hier de route van 15 km.