Skip to main content

Recreatiedomeinen en prachtige wandelpaden

16 May 2018

Deze keer fietsen we langs recreatiedomeinen en prachtige wandelpaden waar natuurliefhebbers niet genoeg van zullen krijgen! Waterratten kunnen terecht in Kasterlee in het recreatiedomein Netepark. En mensen die zowel van rustige activiteiten willen genieten terwijl een partner of kinderen actiever zijn, kunnen terecht in het provinciaal recreatiedomein De Schorre.


Op zoek naar kabouters en hopscheppers (Kasterlee, 43 km en 25 km)

Bobbejaanland bezoeken of een heerlijke wandeling maken tussen al het groen? In Kasterlee kan je genieten van het 250 kilometer lange wandelnetwerk de Kempense Heuvelrug. Het is niet voor niets dat Kasterlee de wandelgemeente van Vlaanderen wordt genoemd. Op de Geitenboerderij Polle kan je de kaasmakerij en de hoevenwinkel bezoeken alsook proeven en genieten van een Kapittelwijntje, een Kastel of een Witte Madam. Ben je een echte waterrat? Dan ken je terecht bij het recreatiedomein ‘Netepark’ waar je kan er genieten van een heerlijk ontspannend geur- of stoombad. Blijf je liever op het droge? Dan kan je nog altijd terecht in de speeltuin, op de trampolines, bij de minigolf, bij de petanque, op het fietscrossparcours enzovoort.

Ontdek hier de routes van 43 km en 25 km.


Tussen Lusthof en Steenbakkerij (Wilrijk, 60 km en 39 km)

Waar Kasterlee bekend staat voor zijn vele groen, is Wilrijk het hart van wat ooit Vlaanderens steenbakkersstreek was. Via deze route kom je ook langs een recreatiedomein, namelijk ‘De Schorre’. Je kan er zowel rustig als actief genieten. Recreatie, sport en evenementen. Het zijn de kernwoorden waarmee het grote provinciale recreatiedomein wordt beschreven. De Schorre staat natuurlijk bekend voor het dansfestival Tomorrowland en het sportevenement de Spartacus Run. Aan activiteiten geen tekort in de Schorre! Wandelen, fietsen, minigolf, speeltuinen, brasserie, waterfietsen, kick-bikes, vissen, klimtoren, deltahelling en nog zo veel meer. Keuze genoeg dus en zeker een bezoekje waard tijdens je fietstocht!

Ontdek hier de routes van 60 km en 39 km.