Nooit meer oorlog!

Zonnebeke · 37 km

Klik hier voor de korte versie van 23 km

Zonnebeke · 23 km

Klik hier voor de lange versie van 37 km
West-Vlaanderen ·
Zillebeke · Ieper · Boezinge · Langemark · Langemark-Poelkapelle · Passendale · Zonnebeke ·
Site John McCrae

‘In Flanders fields the poppies blow, between the crosses, row on row…’ De beroemde versregels schreef de Canadese geneesheer-officier John McCrae op 3 mei 1915 in de strijdlinies, langs het Ieperleekanaal, waar zich nu het Essex Farm Cemetery bevindt. Poppies of klaprozen zijn hét symbool geworden voor het offer dat honderdduizenden soldaten hebben gebracht in Vlaanderen.

Toon meer (+)Toon minder (-)

Sinds 1918 is de Westhoek onlosmakelijk verbonden met de Eerste Wereldoorlog. Deze fietstocht brengt je langs tal van militaire begraafplaatsen en dodenakkers, langs beklijvende oorlogsmonumenten en half gebombardeerde bunkers. In vestingstad Ieper hou je even halt bij de Menenpoort en in de kazematten. Via het eeuwenoude Ieperleekanaal richt je het stuur naar Poelkapelle en Passendale waar in 1917 de gruwelijkste en meest zinloze veldslagen uit de Grooten Oorlog zijn uitgevochten.

Wens je meer informatie over deze route (Roadbook, gpx-bestanden en praktische info)?

Al deze informatie vind je in de volgende gids:

Fietsbox Vlaanderen

Knooppunter fietsbox Vlaanderen: nu met digitale navigatie-app

Deze Knooppunter fietsbox verzamelt de mooiste fietsroutes van Vlaanderen. Bij elke fietstocht hoort een roadbook die de fietser de meest complete info in de meest compacte vorm biedt, inclusief de vermelding van de startplaats, een opsomming van de fietsknooppunten, de afstand tussen de knooppunten en de situering van de bezienswaardigheden en horecazaken onderweg.

Alle roadbooks kun je, na registratie, op deze website gratis downloaden.
Bij elke route hoort ook een fietskaartje met aanduiding van de fietsknooppunten. Je vindt de meest actuele versie van die kaartjes op deze website.

Nieuw! Vanaf nu kun je alle Knooppunter-info ook tijdens het fietsen probleemloos én gratis raadplegen via de digitale navigatie-app. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een opgeladen smartphone met internettoegang.

€29,99

Heb je deze gids al ?

Na aankoop kun je jouw Knooppuntergids op deze website registreren. Zo krijg je toegang tot de meest actuele versie van de routes uit je gids en alle extra informatie en mogelijkheden. Je kunt je gids activeren met de persoonlijke unieke code die je vooraan in je boek terugvindt.