Open Monumentendag gaat exclusief!

18 aug 2016

Op Open Monumentendag pakt Herita uit met een exclusief betalend aanbod vol belevingen en ontmoetingen. Naast het reguliere gratis programma van het grootste monumentenfeest van Vlaanderen, staan er op zondag 11 september ook unieke bezoeken op het menu. Niet te missen!

Bezoek het Concertgebouw in Brugge met toparchitecte Hilde Daem en geniet na met een glaasje champagne, ontmoet Graaf Marnix de Sainte Aldegonde persoonlijk in zijn kasteel in Bornem, ervaar met de hele familie hoe het leven in de loopgraven er tijdens WOI aan toeging in de Cabourduinen in De Panne, bezoek de Plantentuin van Meise voor dag en dauw en proef er van een heerlijk ontbijt, geniet van een klassiek concert in de prachtige setting van het Slot van Male in Sint-Kruis en nog zoveel meer. Kortom, Herita zorgt met haar nieuwe betalende aanbod voor een onvergetelijke ervaring op zondag 11 september. Om in te schrijven voor dit aanbod, moet je lid zijn van Herita. (Gratis via www.herita.be)

Zoals ieder jaar zetten ook dit jaar honderden monumenten in Vlaanderen de deuren gratis open voor iedereen op zondag 11 september. Het programma is dit jaar opnieuw goed gevuld en heel divers. Bezoekers kunnen binnengluren in het huis van hun dromen, zich laten verrassen door erfgoed in de buurt, een kijkje nemen in voorbeeldige herbestemmingen en restauraties, bekend en minder bekend erfgoed (her)ontdekken… Bovendien zit het programma ook boordevol wandelingen, fietstochten, tentoonstellingen, rondleidingen… Ook de jongste bezoekers worden verwend met familiezoektochten en ander leuks. Op zondag 11 september nemen jong en oud de teletijdmachine en reizen door de rijke geschiedenis van Vlaanderen.

Voor het exclusieve, betalende aanbod dien je lid  te zijn van Herita en dat kan gratis via www.herita.be. Inschrijven voor dit aanbod kan tot en met vrijdag 2 september. Op Open Monumentendag zijn monumenten, archeologische sites en landschappen uit het reguliere programma gratis te bezoeken. Het volledige programma, ook het exclusieve aanbod, vind je op www.openmonumentendag.be.

Wil je op 11 september met de fiets naar Open Monumentendag, dan kan je via www.knooppunter.com/fietsrouteplanner/route-maken je eigen route uitstippelen.

Veel Knooppunterplezier !