Op zoek naar de paashaas

15 mrt 2021

Hoor je ze al? De paashaas en de paasklokken? Elk jaar verstoppen ze lekkere chocolade-eieren voor jong en oud en wij hoorden dat ze al in het land aanwezig zijn! Ze verblijven in een aantal mooie bossen in Vlaanderen zodat ze tijdens het Paasfeest alle eitjes veilig kunnen bezorgen. Op deze drie routes heb je veel kans om een paashaas of paasklok te vinden, maar vergeet ook zeker niet van de rijke omgeving te genieten tijdens je zoektocht!

 

Hossen door kasteelbossen

Ten zuidwesten van Brugge situeren zich - deels ook op grondgebied Zedelgem en Jabbeke - de Kasteelbossen. Ze vormen de grootste boscluster van West-Vlaanderen en bestaan uit de stedelijke groendomeinen Beisbroek, Tudor, Foreest, het provinciedomein Tillegembos, Vloethemveld, Magdalenagoed en de bossen rond het Kasteel van Loppem en de abdij Zevenkerken. Ooit waren deze bossen de speeltuin van de Brugse adel, vandaag die van fietsers en wandelaars.

Ontdek hier de route van 40 km.

 

De bossen van het Brabantse Zuiden

Deze tocht brengt je langs brouwerij Oud-Beersel bekend voor zijn lambiekbieren. Je fietst over kasseien naar het uitgestrekte Zoniënwoud en verder via het natuurgebied Kwadebeek naar het prachtige Hallerbos.

Ontdek hier de route van 56 km.

 

Fietsen langs het water en door de bomen

Deze tocht is vrijwel volledig vlak. Eerst fiets je over autovrije jaagpaden, langs twee romantische kanalen. Je trapt rustig, op het ritme van het water, met plezierjachten aan je zijde. Onderweg kun je halthouden in enkele authentieke cafés. Via het testcircuit van Ford en de grootste Duitse militaire begraafplaats van West-Europa bereik je een imposante molen. Wat een contrast met de moderne staaltjes architectuur van Lommel. Weer aan de start heb je misschien nog voldoende energie om een wandeling te maken door miniatuurwoestijn De Sahara. Je kunt er zelfs van de inspanningen bekomen in een kleurrijke hangmat.

Ontdek hier de route van 27 km.