Op koers naar de wintermarkt

1 Dec 2018

Je kan er niet omheen deze periode: dé kerstmarkt. Ofwel haast je je met je fiets de andere kant op, ofwel ga je volledig op in de sfeer van Glühwein, houten barakken en oliebollen. Wij zetten je alvast op de juiste koers.

Op naar Lierke (kerst)plezierke

Eén groot feest, wordt het hier in Lier. Trap door tot op het gezellige Begijnhof en slenter vandaar verder tussen de kraampjes naar de Grote Markt, of omgekeerd. DJ’s en bandjes zorgen voor een originele sfeer. Een nét iets anders dan de andere kerstmarkten, is dit.
Eerst nog een ritje langs de Netevalei? Doen!

Knooppunt: de grote markt van Lier ligt tussen de knooppunten 89 en 5.


Damme (en daarrond)

Damme ken je misschien al als gezellig boekendorp. Ook ‘s winters heerst hier een warme sfeer. Op 14 en 15 december fiets je naar deelgemeente Moerkerke. De fijne markt ‘Winterlicht’ met streekproducten in brouwerij Bryggja wacht op jou! Je scoort er hapjes, drankjes en geschenkjes voor onder de kerstboom. Misschien tik je een tof tweedehandsboek op de kop. Je steunt er de Warmste Week mee.

Knooppunt: centraal in Damme vind je knooppunt 6. Trap langs de Damse vaart richting Moerkerke.

 

Ho ho ho! Hop naar Hasselt

Voor sfeer en gezelligheid? Een dikke 10 krijgen ze hier. Maar dat had je al lang door, niet?
Hier kies je voor gezellige drukte. Fiets eerst goed ingeduffeld de route en geniet daarna op de markt van een pittige ‘afterbike’.

Deze route is een aanrader op zich!