Op Knooppuntertocht langs het beste café ter wereld

8 Feb 2018

En jawel, het beste café ter wereld vind je in Vlaanderen ! Volgens de internationale bierwebsite RateBeer proef je nergens beter bier als bij In de Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen.

Het café ligt in Eizeringen, een piepklein dorpje in het hart van het Pajottenland. De herberg heeft een ijzersterke reputatie en wereldfaam weten te verweren. In de verzekering tegen de Grote Dorst is een authentiek dorpscafé dat geregeld buitenlandse gasten over de vloer krijgt. Hier kun je de tijd eventjes doen stilstaan. Het enige wat je hoeft te doen, is rond de centrale art-decobar te genieten van een lambiek, een oude geuze of kriek.

Opvallend is dat de openingsuren nog steeds samenvallen met de kerkdienst van de tegenover gelegen Sint-Ursulakerk. De sociale rol van het café, een plek zijn waar parochianen voor en na de mis terecht kunnen, is intact gebleven. Wanneer je je fietstocht langs dit prachtcafé plant, doe je dit dus best op zondag, vanaf 10 uur. Knooppunten 16 en 78 van de regio Pajottenland en Zennevallei passeren op een boogscheut van het café.

In de buurt vind je het Kasteel van Gaasbeek. Het weerspiegelt de heel bijzondere persoonlijkheid van de laatste markiezin van Gaasbeek, Marie Arconati Visconti. In het museum ontdek je een grote collectie waardevolle kunstvoorwerpen die aan haar hebben toebehoord en kan je haar privévertrekken bezoeken, waaronder la chambre rouge… Hou er wel zeker rekening mee dat het kasteel nu gesloten is (open vanaf 1 april 2018 tot en met 4 november 2018, van 10 tot 18 u, behalve op maandag). Je kan wel het kasteelpark bewonderen (dagelijks open van 8 tot 17u). Het kasteel van Gaasbeek ligt dichtbij knooppunt 23 van de regio Pajottenland en Zennevallei.

Zin in meer caféplezier? Ontdek hier onze Cafébox.
Zin om meer kastelen te ontdekken? Ontdek hier onze Kastelenbox.

 

Fotografie : © Koen De Langhe