Op fietsavontuur langs het water

10 Feb 2017

De 800 km lange Vlaanderen Fietsroute creëert enorm veel mogelijkheden. Eén van de themaroutes die Knooppunter samen met Grote Routepaden uitdokterde, werd een waar fietsavontuur door de Kempen en de Maasvallei. Op de meerdaagse fietstocht van Mechelen tot Maastricht geniet je van de mooiste waterlandschappen. Zin om kortere fietstochtjes te doen? Hierbij geven we jullie graag inspiratie met deze drie knooppunterritjes langs het water.
 

Meanderen rond Maaseik (22 km)

Op dit ritje volg je de grillige loop van de Maas. Geniet van een platte fietstocht tussen water en natuurschoon. Het gezellige marktplein van Maaseik nodigt je uit om je benen even te laten rusten.

Ontdek hier de route. 


Natuur en industriële archologie aan de waterkant (38 km)

Recreatiedomein De Schorre is de ideale plek om een dag waterplezier te starten of af te sluiten. De archeologische restanten van de verlaten steenbakkerijen zijn stille getuigen van een ooit bedrijvige nijverheid. Langs de Nielse putten, waar de klei voor de steenbakkerijen ontgonnen werd, ontdek je nu een schat aan fauna en flora.

Ontdek hier de route.
 

De vallei van de Aa (51km)

De Aa kronkelt door het bekken van de Maas. Hier fiets je tussen natte weilanden en ontdek je de historische enclave Baarle-Hertog. Uitblazen onderweg? Keuze te over: bio-sapjes, streekbieren, koffie,... Je vindt het allemaal langs de route.

Ontdek hier de route.
 

Dwars door groene vlaktes, natuurgebieden en rivierbeddingen

Heb je zin in een nét iets andere aanpak? Dorpjes, groene vlaktes, natuurgebieden: je fietst er met onze themaroute ‘Langs water’ dwars doorheen. Ontwaar de mooiste watervogels, de prachtigste planten en de krachtigste kruiden. Misschien combineer je wel meerdere ritjes tot een meerdaagse fietsvakantie. Laat je hier inspireren.