Op café in West-Vlaanderen: 3 verfrissende fietsroutes

12 jun 2016

Onze Knooppunter Cafébox is maar net feestelijk gedoopt of we laten jullie meteen met volle teugen genieten van enkele van de meest sprankelende routes van Vlaanderen. Te beginnen in West-Vlaanderen!

  • Van Vredesstad naar Heuvelland: Deze tocht brengt je van het monumentale Ieper naar het golvende Heuvelland en terug. Omdat het niet altijd fietsen moet zijn, kun je langs het parcours gerust een stop nemen langs de loopgraven te Wijtschate of krachten opdoen in “De Kauwakkers”, een waar biermekka in Nieuwkerke.
  • Een zee van bieren: We begeleiden we je hier graag langs de café- en biercultuur van ’t zeetje en haar hinterland. Ondertussen pik je zo meer eventjes de schitterend opgeknapte kerkruïne van Ettelgem en het Romeinse verleden van Oudenburg mee. In het Oostendse cultuurhuis De Grote Post wacht je een ideale, verfrissende afsluiter. Moet er nog zand zijn?
  • Door Uilenspiegels vaartland: Aaaah, Damme en contreien… alsof je door de 19de eeuw fietst! Langs de vaarten krioelt het op zonnige dagen van de tweewielers en wandelaars. Deze tocht brengt je bovendien over de grens in het schattige Sluis en flirt even met de zee via Knokke-Heist. En hadden we al gezegd dat er voldoende stops langs het parcours liggen?

 

 

Vind nog meer fietsplezier met de Knooppunter Cafébox! 

Deze fietsbox verzamelt per Vlaamse provincie 6 à 9 unieke knooppuntenroutes, telkens uitgewerkt in een lange en een korte versie. Elke vouwkaart in deze box bevat bondige informatie over wat er te zien en te beleven valt langs het traject: interessante plekken, echte biercafés, authentieke kroegen en brouwerijen die een bezoek verdienen.

Daarnaast vind je in deze box tal van tips om even op adem te komen op een leuk terras of in een restaurant met een hart voor bier. Je verneemt ook waar er op de eindlocatie of in de buurt ervan een leuk terrasje te vinden is waar je bij wijze van après-vélo honderduit kan nagenieten van de tocht die je maakte.

Knooppunter Cafébox -  € 34,99