Op café in Oost-Vlaanderen: 4 verfrissende fietsroutes voor een – hopelijk – hete zomer

6 jul 2016

De zomer van ’76 staat niet enkel in ons memorie gegrift als de zomer van Luciens Ronde-winst, er wordt vandaag nog steeds nostalgisch aan teruggedacht als legendarisch hete editie. Zelden was het in het oude continent zo warm als toen. Wij hopen voor de komende weken iets gelijkaardigs. En wat mag je zeker niet vergeten als het warm is? Inderdaad, voldoende drinken! Volg ons langs 4 verfrissende fietsroutes met toffe cafés in het Oost-Vlaanderen van Lucien Van Impe.

1. Het land van de koers: Eentje voor de sportievelingen of zij met een motortje in de fiets. Je passeert memorabele kuitenbijters als de Oude Kwaremont en de gevreesde bult van Melden, de Koppenberg. Geen nood het parcours ligt bestrooid met authentieke kroegen. En bij aankomst in Ronse is het zelfs van ‘l’embarras du choix’.

Bekijk de route & knooppunten

2. Oudenaarde brouwt het bruin: De schitterende stad Oudenaarde staat niet enkel bekend als aankomst van de Ronde van Vlaanderen en voor zijn indrukwekkende stadhuis, het is natuurlijk ook een bierstad bij uitstek. Ontdek langs deze route de bruine biertjes van Liefmans en brouwerij Roman (Adriaen Brouwer) en plof neer in de Brasserie Flandrien nabij de Oudenaarse Markt, zoals het een échte wielertoerist betaamt.

Bekijk de route & knooppunten 

3. Op Café langs de Leie: De Leie werd in een ver verleden tot “Golden River” gedoopt, in de eerste plaats wegens haar belangrijke rol in de vlasnijverheid. Dat er ook heel wat gouden gerstenat valt te proeven langs de Leieboorden is een mooi toeval. Start en aankomst liggen in Deinze, maar onze favorieten hier zijn het schilderachtige Machelen-aan-de-Leie, en het Kasteel van Ooidonk te Bachte-Maria-Leerne, niet voor niets betiteld als het Vlaamse “Chambord”.

Bekijk de route & knooppunten

4. Beste ‘Gruuten’ uit Gent: Gent verwent student. Dat is ons altijd bijgebleven van onze zorgeloze studiejaren in de Arteveldestad. Maar Gent verwent ook de knooppuntfietsers, want met meer dan 300 kroegen en uitgelaten terrassen is het niet simpel om plichtsbewust de route te volgen. Gent is natuurlijk het kloppende hart van deze route, maar geniet ondertussen ook van de groene stadsrand in Assels, Drongen en Vinderhoute.

Bekijk de route & knooppunten

Meer routes en uitgebreide info vind je natuurlijk in onze mega Knooppunter Cafébox, met 40 fietsroutes langs de tofste cafés in Vlaanderen een must voor fietsende genieters.

 

Vind nog meer fietsplezier met de Knooppunter Cafébox! 

Deze fietsbox verzamelt per Vlaamse provincie 6 à 9 unieke knooppuntenroutes, telkens uitgewerkt in een lange en een korte versie. Elke vouwkaart in deze box bevat bondige informatie over wat er te zien en te beleven valt langs het traject: interessante plekken, echte biercafés, authentieke kroegen en brouwerijen die een bezoek verdienen.

Daarnaast vind je in deze box tal van tips om even op adem te komen op een leuk terras of in een restaurant met een hart voor bier. Je verneemt ook waar er op de eindlocatie of in de buurt ervan een leuk terrasje te vinden is waar je bij wijze van après-vélo honderduit kan nagenieten van de tocht die je maakte.

Knooppunter Cafébox -  € 34,99