Op café in Antwerpen: drie verfrissende fietsroutes!

31 aug 2016

Dat Vlaanderen een regio is van bieren en kroegen mag duidelijk blijken uit onze Fietsbox "Op café in Vlaanderen". Voor ons laatste voorsmaakje zijn we aanbeland in de provincie Antwerpen. En of er weer heel wat lekkers te rapen valt!

1. In het land van Playsantiën: Het land van wat? Wel in Malle, Zoersel en Zandhoven staan zogenaamde "hoven van plaisantie", ofte buitenverblijven van rijke Antwerpse industriëlen in bosrijke Kempense gebieden. Zet je dus maar schrap voor een rits adelijke kastelen en domeinen langs het parcours. Maar heimelijk ben je daarvoor niet op de fiets gestapt natuurlijk, want in het land van Playsantiën blijven de biertjes van Westmalle natuurlijk de plezantste. Het is niet voor niets dat de blonde (tripel 9.5%) en de brunette (dubbel 7%) tot de meest populaire en gegeerde trappisten ter wereld behoren.

Bekijk de route en knooppunten.

2. De Zuiderkempen, land van wijn en radler: Land van wat? Ja hoor, langs deze route kun je proeven van een typisch Duits biertje: radler. In Vlaanderen is deze mix van limonade en bier eerder een zeldzaamheid, maar in de gerenoveerde Kempense Schuur (www.deschuur.be) pakken ze er graag mee uit. Radler is met zijn alcoholgehalte van 2 à 2,5% en verfrissende toets trouwens een ideale fietsersdrank. The real stuff kun je gerust drinken op je eindpunt in Westerlo, de Parel der Zuiderkempen. Onze après-vélo tip: Café Libro, een gezellig boekencafé met uitgebreide kaart.

Bekijk de route en knooppunten.

3. Streek van landlopers en Grenswippers: Streek van wat? Zowel in Merksplas als in Wortel huisden vroeger landloperkolonies. Duizenden landlopers en bedelaars met een strafblad werden er "heropgevoed"… en ze leerden er de boerenstiel. Vandaag zijn de kolonies waardevolle erfgoedsites. In één ervan, het Rijkslandbouwbedrijf te Wortel, kun je proeven van de Grenswipper, een donker degustatiebier van 6.5% dat enkel in 5 cafés op de grens met Nederland op de kaart staat. Best niet te lang wortel schieten weliswaar, want langs deze tocht in de Antwerpse Kempen liggen een pak interessante stops te wachten.

Bekijk de route en knooppunten.

 

 

Vind nog meer fietsplezier met de Knooppunter Cafébox! 

Deze fietsbox verzamelt per Vlaamse provincie 6 à 9 unieke knooppuntenroutes, telkens uitgewerkt in een lange en een korte versie. Elke vouwkaart in deze box bevat bondige informatie over wat er te zien en te beleven valt langs het traject: interessante plekken, echte biercafés, authentieke kroegen en brouwerijen die een bezoek verdienen.

Daarnaast vind je in deze box tal van tips om even op adem te komen op een leuk terras of in een restaurant met een hart voor bier. Je verneemt ook waar er op de eindlocatie of in de buurt ervan een leuk terrasje te vinden is waar je bij wijze van après-vélo honderduit kan nagenieten van de tocht die je maakte.

Knooppunter Cafébox -  € 34,99
Bestel nu!