Op bosavontuur

18 jun 2022

Hier in Vlaanderen worden we verwend met prachtige bossen die voor een weldadige schaduw zorgen tijdens het zomerfietsen. Een streep natuur om u tegen te zeggen, en pure verwennerij tijdens deze twee fietsroutes !

 

De Maas, de Mechelse Heide, bossen en De Wissen

Dit is een tocht voor wie houdt van natuur, water, een vleugje geschiedenis en leuke stopplaatsen. Je fietst langs de Mechelse heide, het Mechelse bos, de oude stationnetjes van Eisden en As, over een oude spoorwegbedding door het bos, langs Maasmechelen Village en de historische Eisden-Tuinwijk. Via de Zuid-Willemsvaart kom je door Dilsen en langs De Wissen naar de Maas met onderweg de natuurgebieden Negenoord-Kerkeweerd en Maesbempder-Greend, het veer van Stokkem en het pittoreske Molenveld.

Ontdek hier de route van 41 km.

 

Tussen bossen en Scheldemeersen

Vandaag ontdek je een gedeelte van het ‘Land van Rode’, een regio met niet te onderschatten historische betekenis. In de 13de eeuw schonk de graaf van Vlaanderen onder meer de parochie Bottelare en gedeelten van Munte aan Rodolf, heer van Rode. Deze was op zijn beurt een leenheer van de graven van Aalst. De belangrijkste plaats in het Land van Rode was toen Schelderode, waar de gelijknamige heren een kasteel hadden. In de 14de eeuw maakte ook Oosterzele deel uit van het Land van Rode.

Ontdek hier de route van 44 km.