Onze Knooppuntertips voor fietstochtjes langs waterparken

7 Jun 2018

Wat verfrissing nodig? De volgende bestemmingen geven je alvast wat inspiratie om een Knooppuntertocht te fietsen.


Het Zilverstrand

Hagelwitte stranden, een subtropisch Zwemparadijs of rustig genieten in een whirlpool? In Het Zilvermeer in Mol zijn er oneindig veel keuzes om je te amuseren. Zo is er ook de familieglijbaan op het strandbad dat voor heel wat pret kan zorgen!

Met deze route kan je naar het Zilvermeer fietsen.


Recreatie- en natuurpark Keiheuvel

In het Kempense Balen is er niet alleen een openluchtzwembad waar kinderen zich kunnen uitleven maar ook heerlijke wandelpaden en fietsroutes door het bosrijke gebied van de Keiheuvel. Verder is er nog een kinderboerderij, speeltuin, trampolinepark of een minigolfterrein, petanquebaan en bowlingbaan. Er is dus voor elk wat wils op dit recreatiedomein!

Met deze fietsroute geraak je bij het recreatie- en natuurpark Keiheuvel.


Parkdomein Nieuwdonk

Een perfecte keuze als je rustig wil genieten van veel groen en water, is domein Nieuwdonk! Grote speeltuin, fit-o-meter en grote zwemvijver met strand en tal van activiteiten die je er kan volgen.
Honger en dorst? Dan kan je terecht in het restaurant en taverne.

Hoe je naar Nieuwdonk geraakt? Met deze fietsroute ligt je volgende activiteit al in het verschiet!

 

Provinciaal domein De Gavers

Net zoals bij het recreatie- en natuurpark Keiheuvel zijn er ook tal van wandel- en fietsmogelijkheden in het Provinciaal domein van De Gavers. Het is dé groene long van Zuid-West-Vlaanderen en ligt verspreid over Harelbeke en Deerlijk. Naast zo een 260 verschillende soorten vogels, werden er unieke planten zoals orchideeën en zeldzame paddenstoelen waargenomen. Je kan alles te weten komen bij natuurwerkgroep de Gavers!

Voor het Provinciaal domein De Gavers kan je deze fietsroute nemen.