Onze Knooppuntertips voor de Paasvakantie

29 mrt 2017

Het is Paasvakantie! Tijd voor chocolade. Veel chocolade! En koers. Over Vlaamse hellingen en Noord-Franse kasseien. En als het van ons afhangt: zeker ook tijd voor een verfrissend fietstochtje. Volg ons spoor, langs de zee, het Brugse Ommeland en het groene Limburg.


Een zee van … bier

Ja, je kunt gerust de café- en biercultuur van de kust en het hinterland ontdekken tijdens deze tocht, maar voor één keer raden we jullie toch aan dit te combineren met andere vormen van cultuur. Ten eerste is er de langverwachte terugkeer van het zeilschip Mercator. Dit “vlaggenschip” van Oostende kwam op 29 maart na een renovatie van 2 jaar terug op haar vaste plaats ter hoogte van het Stadhuis te liggen. Daarnaast willen we graag de expo “De Waanzinnige Boomhut” aan in Fort Napoleon promoten. Centraal staan de fantastische jeugdboeken van Australiër Andy Griffiths. Wees er snel bij, deze waanzinnig expo loopt nog tot 17 april!

Ontdek hier de route.

In de schaduw van ‘die Scone'

2017 is niet enkel het jaar van het afscheid van Tom Boonen, 2017 staat ook en vooral in het teken van kastelen en abdijen in het Brugse Ommeland. Van 24 maart tot 30 november worden in deze regio talloze activiteiten georganiseerd in kastelen, kasteelparken, abdijen en abdijtuinen. Enkele kasteelheren en -dames geven zelfs een unieke inkijk in het leven van op het kasteel. Ontdek tijdens deze tocht alvast de betoverende kastelen en parken van Loppem en Tillegem en waan je– al was het maar voor even – de koning te rijk.

Ontdek hier de route.

Door het paarse hart van Limburg naar Herkenrode

Het is algemeen geweten. In Limburg weet men zich goed te verkopen, en al zeker op het vlak van (fiets)toerisme. Het nieuwe konijn uit de Limburgse hoed is een fietsstrook doorheen het water. Jawel, je leest het goed. Ter hoogte van knooppunt 91 in Bokrijk kun je genieten van een unieke vijverbeleving. Zo krijg je vanop het fietspad ‘Fietsen door het Water’ een schitterende 360° blik én zicht op het Openluchtmuseum. Een écht must dus. Op deze afwisselende tocht fiets je verder ook door de natuurgebieden Teustse Heide, Het Wik, de Platwijers, domein Kiewit en de abdijsite van Herkenrode. Limburg op zijn best!

Ontdek hier de route.