Onze favoriete zomerroutes

30 jun 2021

Een periode met warme temperaturen, mooi weer, meer vakantie dan anders, leuke uitstappen en verfrissende ijsjes. Jawel, de zomer is ons favoriete seizoen. Om dit zonnige jaargetijde goed in te zetten, zetten we onze meest geliefde zomerroutes in de kijker!

 

1. Land van kreken en cafeetjes

Ooit waren in het Meetjesland meer dan honderd brouwerijen actief, vandaag zijn het er nog twee: Brouwerij Van Steenberge, dat al meer dan twee eeuwen de dorstigen laaft, en de relatief nieuwe Huisbrouwerij Den Tseut. Deze tocht brengt je langs beide brouwerijen, maar vooral ook langs enkele bijzondere herbergen. Je treft ze aan in al even bijzondere dorpen of midden in het fascinerende krekenlandschap.

Ontdek hier de route van 35 km.

 

2. Het land van stille waters

Langs de boorden van de Schelde in Klein-Brabant fiets je door het decor van de succesrijke tv-reeks Stille Waters. Passages door Steendorp, Rupelmonde, Hingene en Bornem maken deze tocht bijzonder gevarieerd.

Ontdek hier de route van 38 km.

                                 
3. In het hart van het Hageland

Het Hageland behoort tot de mooiste toeristische regio's van België. Zeker in de lente wanneer duizenden appel- en perenbomen er in volle bloei staan. Voeg daar dan nog een glooiend landschap met beboste hellingen en uitgestrekte akkers en weiden aan toe en je krijgt een heel mooi decor voor een fietstocht. Deze tocht start aan de gezellige Brasserie Gempemolen in Sint-Joris-Winge, een deelgemeente van Tielt-Winge, waarna het parcours zich een weg kronkelt door het rustige hart van het Hageland. Je krijgt geregeld een steil klimmetje voor de wielen geschoven, maar in de gezellige dorpskernen vind je wel een plek om even op adem te komen of om gewoonweg een pauze in te lassen én te genieten van het vele lekkers uit de streek.

Ontdek hier de route van 41 km.