Onze Belgische kust

8 jun 2020

Met z’n allen zijn we in de zomerse tijden niet meer weg te houden van onze prachtige Belgische kust. Hoe komt dat nu precies? Wel de enige logische verklaring hiervoor is dat we met z’n allen steeds meer overtuigd zijn van de troeven aan onze eigen kunst. We moeten niet speciaal naar een ver land op reis gaan om een heerlijke tijd aan zee tegemoet te gaan. Dus… Hup op de fiets en zeg volmondig ja tegen onze Belgische kust!


De Westhoek (West-Vlaanderen)

De Westhoek is niet alleen de Vlaamse bierhemel op aarde, het is ook een fietslandschap om ú tegen te zeggen. Op je tocht fiets je langs het vrolijke Veurne, het nieuwsgierige Nieuwpoort en het karakteristieke Koksijde. Al fietsend komen vele mensen op je pad. Of het nu garnaalvissers of monniken zijn, ze maken van je tocht een leerrijke ervaring. Je kunt er in het Nationaal visserijmuseum en het abdijmuseum Ter Duinen namelijk veel over hun dagelijkse leven te weten komen. Daarnaast kun je met de (klein)kinderen altijd eens halt houden in Plopsaland De Panne voor een onvergetelijke tijd. Geniet van de tocht en ontdek ook hoe Koning Leopold 1 en Koning Albert 1 op je route komen…  

Ontdek hier de route van 38 km. 

 

Een koninklijke tocht (West-Vlaanderen)

Op de route passeert een uitgebreide waaier aan bezienswaardigheden de revue. Beginnen doe je in Oostende waar een prachtig polderlandschap je nog happiger maakt naar de rest van de tocht! De waanzinnige weiden en historische hoeves geven je een gevoel van rust op deze tocht. Daarnaast brengt de tocht je nog langs de Duitse verdedigingslinie Atlantikwall uit de Tweede Wereldoorlog en Abdij Ten Putte waar zusters én broeders je opwachten in hun cafetaria voor een koffietje en een lekker stuk taart. Met de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende sluit je de tocht af in schoonheid!

Ontdek hier de route van 47 km.

 

De Zwinstreek (West-Vlaanderen)

Het Zwin heeft zijn naam en faam niet lukraak verworven. De schoonheid van dit uitzonderlijke natuurgebied weet al sinds jaar en dag mensen te betoveren met zijn vele natuurlijke troeven. De fietstocht verkent dit gebied en brengt je verder naar tal van polderdorpen en via kaarsrechte kanalen naar de steden Damme en Sluis. Opgelet : als je de grens nadert volg je het traject 94-99-97-96-98-93 om dan naar 53 te fietsen waar je opnieuw inpikt in het Belgische netwerk.

Ontdek hier de route van 43 km.