Ontdek op de fiets zomerse evenementen in de Leiestreek!

21 jul 2016

De Leiestreek en Westtoer hebben deze zomer heel wat moois in petto als je met de fiets vanalles wil ontdekken. Maak ondertussen je eigen Knooppunterroute aan of laat je inspireren door de routes die je vindt via onze fietsrouteplanner
Hieronder geven we je alvast enkele tips voor enkele leuke tussenstops.

DAVIDSFONDS ZOMERZOEKTOCHT
4/6 – 18/9 @ Roeselare en Izegem
Deze populaire auto- en fietszoektocht neemt je in zijn 30e editie mee naar de Leiestreek. De regio rond Roeselare en Izegem vormt het decor van deze editie, waarbij terug mooie prijzen te winnen zijn.
www.davidsfonds.be/zomerzoektocht

KUNSTZOMER LEIESTREEK
4/6 – 25/9 @ De Leiestreek
Ontdek gratis kunst van hedendaagse kunstenaars op unieke locaties in Avelgem, Dentergem, Harelbeke, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Wevelgem en Wielsbeke.
www.kunstzomer-leiestreek.be

MENIN ROAD - YPERNSTRASSE
4/6 – 25/9 @ Menen, Wervik, Ieper en Zonnebeke
Veertig nationale en internationale kunstenaars verdiepen zich in de landschappelijke en architecturale overblijfselen van WO I, langs de weg Menen - Ieper. Hoogtepunt wordt het publieksevenement op 4 september.
www.meninroadypernstrasse.be

ZOMERSE BOOTTOCHTEN
24/6 – 3/9 @ De Leiestreek
Met de boot ontdek je de mooiste plekjes in de streek terwijl je geniet van de zon, de beweging op en langs het water en een hapje en een drankje.
www.toerisme-leiestreek.be/boottochten

BIENNALE VAN DE SCHILDERKUNST
26/6 – 25/9 @ Deinze,
Sint-Martens-Latem en Zulte
Het Museum Dhondt-Dhaenens, het Museum van Deinze en de Leiestreek en het Roger Raveelmuseum slaan de handen in elkaar om de schilderkunst van de laatste honderd jaar vanuit een nieuwe invalshoek te belichten.
www.toerisme-leiestreek.be/biennale

INTERNATIONAAL STREEKBIERENFESTIVAL
14/8 – 15/8 @ Zwevegem
Het Internationaal Streekbierenfestival is véél meer dan de standen van een 35-tal brouwers. Er zijn ook diverse hapjesstanden en er is heel wat randanimatie.
www.bierfestival.be

WEST-VLAANDERENS MOOISTE
25/8 – 28/8 @ Roeselare
Tijdens West-Vlaanderens Mooiste ontdek je 4 dagen lang op de fiets de omgeving van wielerstad Roeselare. Iedere fietser vindt een parcours op zijn maat.
www.westvlaanderensmooiste.be

WAREGEM KOERSEFEESTEN
25/8 – 31/8 @ Waregem
Zeven dag lang feest paardenstad Waregem er op los, met als hoogtepunt de 'Grote Steeple Chase' in de Gaverbeekhippodroom op 30 augustus.
www.waregem.be/koersefeesten

BROUWSELS OP STRAAT
3/9 – 4/9 @ Nazareth
Dit straattheaterfestival is een spektakel vol acrobatie, theater, oogverblindende stunts en magie.
www.brouwselsopstraat.be