Ontdek de streek van Wout van Aert en Sanne Cant

15 Feb 2017

Het was toch wel een hot item de dagen na het Wereldkampioenschap veldrijden. De wereldkampioenen bij de mannen en vrouwen, namelijk Wout Van Aert en Sanne Cant, komen zowaar uit één bescheiden Kempense gemeente genaamd Lille! Wij zochten en vonden twee tochtjes in het spoor van onze helden van het veld.


Fietsen in de Stille Kempen (19 km)

In deze Stille Kempen doorkruis je opmerkelijk veel bossen. Bossen waar je Sanne en Wouter ongetwijfeld op your lucky day ’s kan tegenkomen. Of misschien zelfs Erwin Vervecken of Paul Herygers, evenzeer Lillenaars. Verder een typische Kempens landschap met zijn langgevelhoevetjes, bossen, beekjes en een plompverloren watermolen. Verstilde vredigheid dus. In de zomer is het recreatiedomein de Lilse Bergen een ware hotspot.

Ontdek hier de route.


Kronkelen langs kunstenaarsdorpjes (37 km)

Lille en omstreken bracht niet enkel veldcrosskampioenen voort, het is ook een kunstzinnige regio, met Louis Neefs als uithangbord. Hij zong ooit nog over Gierle (deelgemeente van Lille) in Mijn Dorp in de Kempen. Wist je trouwens dat in Wechelderzande, een andere deelgemeente van Lille, de Antwerpse academiestudenten vroeger in woonwagens sliepen om de natuur te schilderen?

Ontdek hier de route.