Ontdek de stad met Knooppunter

8 Feb 2017

Fietsend een stad ontdekken: dat geeft je een geheel eigen ervaring. Je ziet zoveel meer dan per auto, bus of tram en je komt een pak verder dan te voet. Met Knooppunter maak je deze belevenis nog persoonlijker. Jouw interesses, jouw kijk op ‘de stad’, die gebruik je om je routes uit te stippelen. We duwen je alvast graag op gang met deze drie stedenroutes. 

 

Gent: ‘t Dreupelkot en Gentse Stropkes (24 km)

De groene Blaarmeersen, de abdij van Drongen, het Gravensteen de Bijloke. Genieten op je tweewieler! Is het net wat frisser? Dan mag je gerust eens in ‘t Dreupelkot een jeneverke naar binnen slaan en in een gezellig eetcafé een echte Gentse Waterzooi bestellen.

Ontdek hier de route.

 

Leuven: Cultuur, cafe’s en curieuze resten van een woud (49km)

Leuven is van oudsher een typische studentenstad. Leuven leeft. Je kan er natuurlijk in ronddwalen, en genieten van al het goeds dat er aangeboden wordt. Of je rijdt de stad net even uit en komt in het groene Kolenwoud. De bossen en de Dijlevallei vormen een rustige oase buiten, de bruisende stad.

Ontdek hier de route.

 

Mechelen: Pieter-Paul was here (55 km)

De Barokschilder Rubens kocht hier het imposante kasteel Het Steen voor zijn geliefde. Zelf heeft hij er ettelijke jaren vertoefd én gewerkt. Misschien een tip voor geliefden? In schril contrast: de Dossinkazerne. De Holocaust én Mensenrechten zijn hier de kernbegrippen.

Ontdek hier de route.

 

Voor de grotere fietsuitdaging: trappen langs steden van wereldformaat

Goed voorbereid met Knooppunter is dubbel genieten van Vlaanderens Fietsroute. Zoek jij een grotere uitdaging om op stadsexcursie te vertrekken? Kies voor het thema-traject ‘Eigenzinnige Vlaamse Steden’. Het traject langs de Vlaanderen Fietsroute brengt je naar Brugge - Gent - Mechelen - Leuven en eventueel Antwerpen. Ga hier aan de slag.