Afbeelding
Fietsen in de natuur
Waarom fietsen in de natuur zo heerlijk is!
by : 
KNOOPPUNTER-Redactie
News date
30/04/2024
  • Je komt helemaal tot rust en ontsnapt aan de drukte van het dagelijkse leven. De frisse lucht geeft je een gevoel van ontspanning.

Tip van Knooppunterexpert Patrick Cornillie: ontdek het domein De Palingbeek in Zillebeke en het nabije Heuvelland, waar je fietst in een zo goed als ongeschonden stukje natuur.

  • Landschappen zijn vaak adembenemend mooi. Je geniet van panoramische uitzichten, weelderige bossen en misschien zelfs wilde dieren.

Tip van Knooppunterexpert Kristien Hansebout: Het plateau van de Hoge Venen is een van de laatste stukken wildernis in België. Hier vind je de hoogste toppen van het land, veengebieden, bergriviertjes en immense bossen.

  • Fietsen is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging. Doe je dit in een mooie omgeving, dan koppel je het sportieve perfect aan het aangename.

Tip van Knooppunterexpert Patrick Cornillie: nergens in Vlaanderen treft je meer groen aan dan in het noordwesten van Limburg. Bosland groepeert liefst zestien bossen en natuurreservaten, goed voor meer dan 6500 ha topnatuur!

 

Zin in de mooiste fietsroutes in de natuur ? Ontdek onze fietsgids Fietsen door de mooiste landschappen in België, met 30 unieke fietsroutes.