Afbeelding
7344_news.jpg
Fietsen door de bloesems
by : 
Anoniem
News date
17/04/2023

Het moment is terug aangebroken: de prachtige bloesemperiode! Deze drie fietstochten nemen je mee naar de meest betoverende plekken in Vlaanderen. De bloesemregio strekt zich in het zuidoosten van Vlaanderen en is een echte aanrader voor jong en oud. Kies je voor het Hageland, ga dan zeker op zoek naar de zogenoemde ‘fruitbeeldige’ kunstwerken! Nog geen plannen voor dit weekend? Nu wel, dan! 

 

1. Rondje fruitig Haspengouw

Borgloon is het onbetwiste centrum van de Haspengouwse fruitstreek. Het fruitstreekmuseum, de stroopfabriek en de fruitveiling bezorgen de regio beslist een extra aantrekkingskracht. Appel-, peer-, pruimen- en kersenboomgaarden zijn op deze tocht je deel. Haspengouw bereikt hoogten van 80 tot 131 meter. Ruilverkavelingen uit de jaren 1970 en 1980 hebben hier een netwerk van betonnen landwegen geschapen. Fietsers doen daar hun voordeel mee. Deze route brengt je vlak bij de taalgrens, door verstilde gehuchten en voorbij hoeven die zich rond kerkjes groeperen.

Ontdek hier de route van 49 km.

 

2. Bloesemtocht door het Hageland

In de suikerstreek fiets je via de rustige IJzerenweg en de Grote Gete. Over heuvelachtige landwegen rijd je langs verschillende boomgaarden naar de Oude heirbaan en de gerestaureerde watermolen van Dalem.

Ontdek hier de route van 48 km.