Afbeelding
7307_news.jpg
Op dorpentocht
by : 
Anoniem
News date
10/07/2024

Gaan we samen op zoek naar de charmantste dorpjes? Dorpen zijn namelijk perfecte plekjes om te genieten van de authentieke plekjes, de mooie natuur rondom of van een drankje op een zonovergoten terras. Met deze routes fiets je door een fotogeniek kasteeldorp, een mooi bewaard plein en plekjes voor de stiltezoeker.


Bazel, een fotogeniek kasteeldorp

Een pittoresk pleintje met eeuwenoude gebouwen en herbergen als De Gulden Sleutels en De Eenhoorn maken van Bazel een onvervalst prentkaartdorp. Maar dé blikvanger is zonder meer kasteel Wissekerke. De geschiedenis ervan gaat terug tot de 10de eeuw. Bij deze waterburcht hoort dan ook nog eens een romantisch, Engels landschapspark met vijver en historische hangbrug.

Ontdek hier de route van 35 km.


Gors-Opleeuw, echt een plaatje

Dat Gors-Opleeuw veel fietstoeristen en wandelaars lokt, is niet verwonderlijk. Op een oppervlakte van nauwelijks 535 ha staan liefst vier kastelen bij mekaar. De oude dorpskern is bovendien goed bewaard gebleven en glooiende weilanden, beekvalleien, bossen en boomgaarden maken het plaatje compleet. De vierhonderd inwoners van Gors-Opleeuw leven als het ware in een schilderij.

Ontdek hier de route van 39 km.


Leisele, een dorpje voor de stiltezoeker

De Westhoek blijft verbazen. In deze schaars bevolkte uithoek van Vlaanderen ontdek je altijd weer landschappen en dorpjes waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Stilteplekken die je raken. Zoals Leisele, helemaal tegen de Franse grens. Dit plaatsje met zijn gekasseide plein en gasthof, hallenkerk en historische pastorie is terecht beschermd als dorpsgezicht.

Ontdek hier de route van 43 km.

 

 

Foto : David Samyn in opdracht van Fietsvakanties in Vlaanderen