Afbeelding
7209_news.jpg
10 redenen om de fiets op te springen
by : 
Anoniem
News date
05/05/2023

Iedereen moet de fiets op, vinden wij. Het is duidelijk: Knooppunter houdt van fietsen. We zijn dus een ietsiepietsie bevooroordeeld. Daarom 10 redenen waarom ook jij meer moet fietsen.

 

1. Het is goed voor je hart

Fietsen laat je cardio-vasculaire systeem optimaler werken. Resultaat? Minder kans op hart- en vaatziekten. Goed nieuws, niet?

2. Je boost je immuunsysteem

Minder verkoudheden en infecties: regelmatig fietsen is hier een belangrijke factor in.

3. Een goede fiets kan soms je auto vervangen

Of je nu je auto verkoopt en een elektrische fiets aanschaft of je neemt nu en dan je tweewieler in plaats van je auto: je bespaart handenvol geld.

4. Je leeft langer

Als dat geen goede reden is. De levensverwachting ligt gewoon hoger voor iemand die regelmatig sport in plaats van (zoals jij nu?) in je luie stoel te hangen.

5. Fietsen is goed voor de lijn

Diëten, daar zijn we niet echt voor te vinden (behalve als het moet van je arts, natuurlijk). Regelmatig gaan fietsen en evenwichtig eten: een topcombinatie om die extra kilootjes kwijt te spelen.

6. Fietsen is budgetvriendelijk

Elke fietser beslist natuurlijk zelf hoeveel van zijn of haar centjes naar het fietsen gaat. Zeker is: een instapmodel is niet onoverkomelijk duur. En, wie weet heeft iemand in de buurt een fiets te veel?

7.  Je beweegt je milieuvriendelijk

Ha, dat is een pro die steeds belangrijker wordt. Openbaar vervoer én fiets: de ideale combinatie om het milieu minder te belasten

8. Je kan op pad met het hele gezin

Wedden dat de (klein)kinderen, neefjes en nichtjes die fietstocht tijdens een familiebijeenkomst de max vinden? De hele kleintjes gaan mee in een veilig kinderzitjes. En oma en opa nemen hun elektrische fiets.

9. Je kan het (bijna) altijd

Eerlijk, wij van Knooppunter hebben ook licht de voorkeur voor fietsen bij mooi weer. :-) Toch vinden we dat met de tweewieler op pad gaan, bijna altijd kan. Zolang het veilig blijft. Regen? Er bestaan tal van lichtgewicht regenjasjes. En toffe regencapes.

10. Je komt eens ergens

En dat is onze favoriete reden. Je komt al wat verder dan te voet. En op de fiets peddel je door streken en straatjes waar je anders misschien niet komt. Gebruik onze routeplanner om in je buurt op verkenning te gaan. Of laat je leiden door één van onze vele uitgestippelde routes.