3 fietsroutes langs de Belgische Kust

14 jul 2016

Plage Préférée: La plage is tijdens de zomer la place préferée van Radio 2, want met hun programma “Plage Préférée” schuimen ze vanaf 4 juli maar al te graag onze Kustlijn af.
Wij schotelen je alvast 3 heerlijke fietsroutes langs onze Belgische Kust voor!

1. Terug naar de Belle époque: Vanuit De Haan, met zijn beeldige station en groene Duinbossen, trap je via Wenduine en Blankenberge naar de Uitkerkse Polders, een rustgevend natuuroord. In de stemmige gemeente van Houtave keer je terug in de tijd, met dank aan de historische huisjes en cafés. En wat mooi meegenomen is: Plage Préférée bevindt zich tussen 27 en 29 juli op het Leopoldplein in De Haan, van 11 tot 12 augustus aan de Rotonde in Wenduine en van 18 tot 19 op de Pier in Blankenberge!

Bekijk de route & knooppunten

2. Zee van smaak – Knokke Heist: Het mondaine Knokke-Heist is één van de drukst bezochte badsteden aan de kust. Waarom? Het slaagt erin om glamour te combineren met erfgoed en natuurpracht. Je vindt er immers zowel de trendy boetieks en galerijen als een uitgestrekt natuurpark (Het Zwin!) en een vleugje authentieke vissersnostalgie. En wie eventjes van het parcours afwijkt kan tussen 3 en 5 augustus aan De Gerlachestraat te Zeebrugge zelfs de ploeg van Plage Préférée tegenkomen. In Knokke strijken ze tussen 22 en 23 augustus neer.

Bekijk de route & knooppunten

3. De Westhoek: Deze tocht brengt je zowaar langs een kunstschilder (Paul Delvaux Museum in St.-Idesbald), populaire animatiefiguurtjes (Mega Mindy! Kabouter Plop! Maya de Bij! … in Plopsaland De Panne), de monniken en het abdijmuseum van Ten Duinen en de garnaalvissers te paard in Koksijde. Een gevarieerd boeketje Kust als het ware, op de tonen van “De Noorderwind”, één van de klassiekers van Arthur “Will Tura” Blanckaert, geboren te Veurne. Nog meer muziek kun je zeker horen vanuit de Plage Préférée studio in De Panne (Vuurtorenplein, 1-2 augustus) of Oostduinkerke (24-26, Astridplein).

Bekijk de route & knooppunten