3 leuke fietstochten in Oostende

13 jul 2016

Je kunt makkelijk de maanden juli en augustus slijten in Oostende, onze Koningin der badsteden. Er is een bomvol programma, voor jong en oud. Denk maar aan de spannende toppaardenrennen en de meeslepende ambiance van Oostende Koerse of de tentoonstelling “The Vinyl Frontier” over de meest straffe Belgische Vinylhoezen? En natuurlijk is er het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk waaruit wij graag 3 “Oostendse tochten” pikken:

1. Langs vuurtoren en sluizen: Deze route vertrekt vanuit badplaats Bredene. Onderweg pik je verschillende bijzonderheden op. Zo fiets je langs het domein De Hoge Dijken, in de volksmond ook wel Roksemput genoemd, een voormalig zandwingebied dat belangrijk is voor zijn grote vogelpopulatie. Verder kun je genieten van de historische pareltjes in Ettelgem en Oudenburg en het prachtige Kursaal van Oostende, waar in de zomermaanden de interactieve tentoonstelling rond dino’s ‘Dino’s Alive’ en de musical Dirty Dancing geprogrammeerd staan.

Bekijk de route & knooppunten

2. Veel hooi op de fietsvork tussen Oudenburg, Gistel en het Vloethemveld: Deze tocht verkent de achtertuin van Oostende, dat dus voor een keer naar de achtergrond verwezen wordt. Neem nooit te veel hooi op je vork. Een wijze raad die je voor een keer vrolijk in de polderwind slaat. Er is immers afwisseling troef: een kerkruïne, een oud bos, groene kanaaloevers, wisselende landschappen, historische kreken, enzoverder.

Bekijk de route & knooppunten

3. Een jodiumrijk tocht: Eens goed uitwaaien, da’s vaak één van de hoofredenen om naar de kust te trekken. Wel, maak je tijdens deze tocht maar op voor een flink briesje, want je fiets de helft van deze tocht op slechts enkele meters van de zee. Met Oostende als beginpunt, rijd je langs het charmante kerkje van Stene en de Passendalevaart in Leffinge naar Nieuwpoort, waar je een kijkje kunt nemen in de stedelijke vismijn. Het tweede deel van de route loopt langs de kustlijn over Westende en Middelkerke terug naar Oostende. Misschien nog een bezoekje brengen aan de nieuwe Ensor en Spilliaert museumvleugel van het Mu.ZEE? En als de avond valt kun je op maandagavonden in juli en augustus op het Groot Strand zelfs genieten van een heus vuurwerkfestival. Magie in de lucht!

Bekijk de route & knooppunten