Nieuws

Ging jij deze zomer op reis naar het buitenland? Of koos je voor een (fiets)vakantie wat dichter bij huis? Mooie herinneringen heb je in elk geval. De...

6 sep 2021

Gent-Wevelgem stelde in samenwerking met de Stad Ieper een unieke E-bike beleving samen. Verken nu zelf deze prachtige streek en een deel van het parcours met uw e-bike of gewone fiets. Maak kennis met Ieper en ontdek de verschillende prachtige hotspots langs deze route van 50 km in Flanders Fields. De inspanningen worden ruimschoots beloond met de prachtige vergezichten, monumenten en bezienswaardigheden. De start ligt net als Gent-Wevelgem op de Grote Markt van Ieper en de aankomst onder de iconische Menenpoort.

3 sep 2021

Heb je zin in een fietstochtje, maar heb je eigenlijk niet zoveel tijd? Dan zijn deze routes de perfecte oplossing. Deze korte, maar aantrekkelijke routes bieden jou de ontspanning die je nodig hebt. Ze zijn perfect voor een rustig uitstapje op zondagnamiddag zonder al te veel tijd te verliezen. De routes bieden je 20 km lang puur genot.

1 sep 2021

In september kan je nog altijd genieten van bloeiende landschappen.  Denk maar aan de Kalmthoutse Heide. Fiets langs bossen en heide en aanschouw het purperen spektakel!   De Kalmthoutse Heide (Antwerpen) Zonder meer een toplocatie voor een fietstocht is Kalmthout, met zijn purperen hei, zijn arboretum én Suske & Wiske-museum. Ontdek hier de route van 36 km.

24 aug 2021

In Vlaanderen wemelt het van rivieren en kanalen. En toch kent iedereen enkel de bekendste waterlopen, zoals de Maas en de Schelde. Uiteraard valt er nog veel meer te ontdekken! Een ontdekkingstocht die je bovendien perfect met de fiets kunt doen. Door de rust en stilte die je in de buurt van de rivieren en kanalen kunt vinden, vormen ze de ideale omgeving voor heerlijk verfrissende fietstochten. Tijd om op zoek te gaan naar die minder bekende waterlopen in het Vlaamse fietslandschap! 

23 aug 2021

“Je moet het verleden kennen om het heden te begrijpen” wordt er vaak gezegd. Heb jij ook zo een zin om op ontdekkingstocht te gaan in eigen land? Dan zijn deze boeiende fietstochtjes ideaal. Een uitstap naar de Westhoek mag uiteraard niet op ons lijstje ontbreken. Maar ook Merksplas en Tongeren, de oudste stad van België, hebben een rijke geschiedenis. Ga op pad en duik het verleden in!

21 aug 2021

Een fietsuitstap hoeft niet altijd avontuurlijk en spannend te zijn. Een rustige, ontspannende tocht kan al wonderen doen. Deze keer hebben we drie fijne nazomertochtjes uitgekozen waar de rust centraal staat. Niet zwoegen en zweten, maar genieten!

10 aug 2021

Je vraagt je misschien af hoe je imposante architectuur met een lekker drankje kan combineren? Daar hebben wij het antwoord op: een fietstocht langs abdijen! Tegenwoordig zijn deze eeuwenoude gebouwen echte trekpleisters geworden. Bovendien leent hun rustige ligging zich ertoe ongestoord te genieten van de natuur en een biertje.

9 aug 2021

Als er iets is wat er altijd wel ingaat dan is het wel een heerlijk gebakje. De lijst van typische Belgische lekkernijen is te lang om op te sommen, maar dat wil niet zeggen dat we je geen tipje van de sluier kunnen geven. Wij hebben twee routes uitgekozen waar je kan genieten van de lekkerste koekjes en patisserie die Vlaanderen te bieden heeft. Je kan smullen van heerlijke mattentaarten of Kortrijkse peperbollen.

4 aug 2021

Vlaanderen heeft heel wat te bieden. Mooie steden, gezellige dorpen, lekker eten en… prachtige bossen. Wist je dat Vlaanderen ongeveer 140.000 hectare bos heeft? En omdat wij maar niet genoeg krijgen van de wondermooie natuur in ons klein landje, hebben we enkele mooie bosroutes voor jou opgelijst.

Pagina's