ebikes


ebikes

Nieuws

Maak de zeeman -of vrouw in je wakker en fiets langs de bedrijvigheid van de havens! Met de route rond Zeebrugge verken je zowel oud als nieuw, je rijdt...

10 jul 2022

Wat is het heerlijk vertoeven in de zomer langs water! Met deze twee routes fiets je langs twee van de mooiste meren die ons land rijk zijn.   

7 jul 2022

Ooit al gehoord van dwergstruiken? Misschien wel, misschien niet. En toch kennen we ze eigenlijk allemaal! Onze dwergstruiken zijn namelijk veel bekender als hei of heide. Deze namen zullen bij iedereen ondertussen wel een belletje doen rinkelen! Het is dan ook een zeer gegeerd fietslandschap bij Vlamingen. De Kalmthoutse Heide en de Mechelse Heide zijn twee bekende heidelandschappen die Vlamingen er vaak uitkiezen. En terecht! Ze doen keer op keer het hart van fietsers sneller slaan!

4 jul 2022

De prachtige bloesemperiode is ondertussen al even achter de rug. Maar niets belet je natuurlijk om de Vlaamse fruitgaarden tijdens de zomermaanden te ontdekken! Appelen en peren zijn ondertussen bijna klaar om geoogst te worden en zullen al snel in onze gegeerde zomerse fruitsalades belanden. Dringend tijd om al fietsend op ontdekking te gaan in fruitig Vlaanderen!

29 jun 2022

Het eerste Knooppunter Bierfietsweekend komt eraan! Het wordt een fietsweekend vol authentieke bierervaringen in en rond Poperinge. Je maakt live de hopoogst mee, dineert op een exclusieve locatie, in de nieuwe Bar Bernard van de Sint-Bernardusbrouwerij in Watou. Je drinkt de wereldberoemde trappist van Westvleteren en je gaat heerlijk fietsen in de Westhoek.

28 jun 2022

Fietsen is de laatste tijd een ontzettend geliefde sport. De mogelijkheden zijn dan ook legio: een rustig ritje met een elektrische fiets, de bergen verkennen met een mountainbike of snelheid halen met een koersfiets. Maar heb je de gravelbike al eens getest? Dit is een relatief nieuwe fiets, speciaal ontwikkeld om offroad te rijden. In dit artikel lees je er alles over.  

24 jun 2022

Heb je ook een beetje nood aan verfrissing deze zomer? Dan zijn onze fietsroutes langs het water perfect voor jou. Laat de warme zomerdagen je niet tegenhouden en flanneer langs de mooiste waterwegen van Vlaanderen. Er is maar een boodschap en dat is genieten!  

23 jun 2022

Hoe verplaats je je van hier naar daar? Te voet, met de fiets, met de auto of het openbaar vervoer. Keuze zat eigenlijk! En toch was die keuze vroeger niet zo evident. Vooral een luxeverplaatsing met de auto was niet altijd een optie. Dus waren de andere manieren meer voor de hand liggend, zoals treinen die vaak ook voor kortere afstanden gebruikt werden. Lokale treinen werden echter overbodig en dus gold dat ook al snel voor de lokale spoorwegen. Lokale spoorwegen werden omgetoverd tot heerlijke fietspaden om kilometerlange fietstochten te maken.

22 jun 2022

Deze fietsroutes staan in het teken van zand, zand en nog eens zand, en dan nog wel in het westen en het oosten van Vlaanderen. Geniet van de zeelucht in je haren langs Veurne, Nieuwpoort en Koksijde, of fiets  langs de sluimerende zandvlaktes in de Limburgse Kempen.   Door het land van water en zand De tintelingen van de dennenbossen, het aroma van de purperen hei, de rust van kanalen, het nomadengevoel bij sluimerende zandvlaktes. Nergens worden de zintuigen zo geprikkeld als in de Limburgse Kempen!

18 jun 2022

Hier in Vlaanderen worden we verwend met prachtige bossen die voor een weldadige schaduw zorgen tijdens het zomerfietsen. Een streep natuur om u tegen te zeggen, en pure verwennerij tijdens deze twee fietsroutes !  

Pagina's