Skip to main content

Nieuws

Kwam jij al eens thuis en dacht je: ‘Deze keer was ik beter thuis gebleven’? Met deze tips worden jouw ritjes keer op keer een plezier.


1...

14 Nov 2017

Warme wollen wanten, dikke winterjas en dito muts: we vertrekken goed aangekleed op deze fietsritjes. Genieten! Zeker als we op tijd kunnen halt houden aan een behaaglijk warme herberg.
Aperitief aan zee (Blankenberge - 17 km) De villa’s uit de Belle Epoque vormen het decor van dit ritje. Na je fietstochtje aan zee heb je vast trek in een glaasje of een warme hap. In Apereau zit je gegarandeerd goed voor een lekker aperitief. In Belgium Pier warm je op met zeezicht.

10 Nov 2017

Te koud om te fietsen? Met deze 3 alternatieven blijf je fit! Sneeuw, ijzel of te felle regenval: het zijn goede redenen om die enkele keer toch eens je fiets te laten staan. Knooppunter stelt 3 hippe alternatieven voor om je conditie deze winter op peil te houden.

10 Nov 2017

Ooit waren uitgeputte reizigers uitermate opgelucht wanneer in de verte een burcht te zien was. Als fietser blijft een kasteel een ankerpunt op een lange tocht of een mooi langsglijdend tafereel. Kasteel in zicht?
De Ridders van Rotselaar (Antwerpen - 36 km) Weetje : het kasteel de Borrekens werd rond 1270 gebouwd door de ridders van Rotselaar. Het ligt in een rustig kasteelpark en is intussen mooi gerestaureerd. Een uniek stukje geschiedenis. Ontdek hier de route.

10 Nov 2017

Als jij ook regelmatig fietst, dan weet je het natuurlijk al. Waterlopen vertonen elk seizoen een andere charme. Tijdens de koude wintermaanden blijven ze je verbazen met hun stille, onverwoestbare aanwezigheid.   Door de vlakke polders (Oudenburg - 48 km) Je gaat van start aan het Vaardeken in Oudenburg, dat werd gegraven in de middeleeuwen. De groene route 62 is de vroegere spoorwegbedding waarlangs de treinen de Parijzenaars naar Oostende brachten.

10 Nov 2017

Wat raasde dit jaar vlug voorbij! Even achteromkijken doet ons beseffen dat we heel veel fietsten. En...dat we dat willen blijven doen. Samen met jou. Daarom deze welgemeende nieuwjaarsbrief. Beste Knooppunter,

2 Nov 2017

Bedankt voor jullie deelname aan onze Boekenbeurswedstrijd ! De volgende mensen vielen in de prijzen en winnen een duoticket voor de Boekenbeurs.   

17 Oct 2017

De herfst is het seizoen van mooie, warme kleuren. Okergeel, kastanjebruin en dieprood zijn nu de kleuren van het bladerdek. Fietsen? Dat doen we nu door en langs... het bos! Nergens elders zijn de kleuren zo prachtig. Heb jij een bos in de buurt? Niet getalmd, dan. Daar moet je nu echt heen. Struiken en bomen vormen de mooiste taferelen.

16 Oct 2017

Even stoppen voor een lekker biertje of een hapje maakt je route des te gezelliger. Even cosy uitrusten en straks verder cruisen, het kan op deze 2 caféroutes. Niet onbelangrijk: je hebt telkens een kortere en een iets langere versie.
Een zee van bier... in Oostende (West-Vlaanderen - 30 of 49 km) Genieten in een Grand Café, pannenkoeken smullen of bier proeven in een bruine kroeg: voor dat alles ben je op de juiste route! Daarbovenop ben dicht bij zee. Vakantiefietsen dicht bij huis, dus.

16 Oct 2017

Oorlog is voor ons - en gelukkig maar - ver van ons bed. Niettemin heeft in ons land ooit oorlogsgruwel veel levens verwoest. Even stilstaan om te herdenken én vooral om lessen te trekken, is mooi. Wij stellen je deze 3 klassiekers voor die je leiden langs littekens van oorlog.

Pages