Skip to main content

Nieuws

Wij houden ervan om tijdens een fietsuitstap af te koelen met een heerlijk ijsje. Op deze ritjes combineer je de zee met de leukste adresjes voor lekkere...

6 Jul 2017

De winnaars van de Knooppunterwedstrijd van de maand juni zijn gekend! Proficiat en veel plezier met jullie duoticket! M. Van Loo | Isabella Wallecan | Marleen Ruelens | Patricia Boonen | Alexis Gossye | Christa Boxstaele | Frank De Strycker | Danny De Kuysscher | Nancy Krauss | Leen Mertens | Rita Coevoet | Hellen Tavernier | Pablo Dumont | Linda Noterman | Nancy Vanelderen  

3 Jul 2017

Kasteeltochtjes zijn als verrukkelijke taartjes: puur genot. De extraatjes? Die vormen absoluut de kers bovenop. Heerlijk én gezond zomers genieten, wordt dit. En, ja, je mag elke tocht meer dan één keer rijden. Vervelen doen ze nooit! Met de overzet (Hemiksem (39 km) Kasteel Klaverblad, Den tuyventoren en Fort 8... geef toe: die namen zouden niet misstaan in een spannende strip. Maar ze zijn echt! Extraatjes op deze fietstuitstap? De overzet met de veerdienst én het gedenkteken voor 9/11.

28 Jun 2017

Even geen ‘moeten’ aan je hoofd. En de wind alle muizenissen uit je hoofd laten wegblazen. Dat is wat deze tochtjes langs het water zeker doen. Just relax...
Bossuit (38 km) Je start aan het mooie oude pompgebouw in Bossuit. heb je straks nog even, dan kan je hier misschien nog even toeven met een verfrissend drankje. Al gehoord van een ‘interfluvium’? Je rijdt er hier door ééntje: het gebied tussen twee waterlopen. O, en de Mira-brug uit de film, die kom je ook tegen.

28 Jun 2017

Wat spreekt kinderen van alle tijden meer aan dan kastelen (en ridders en jonkvrouwen)? Fietsen met kinderen maak je nog leuker door hier en daar een kasteel op te zien doemen.
Sint-Pieters-Rode (22 km) Hier moet je met de (klein)kinderen heen! De Rode Ridder, die kennen ze niet? Hoog tijd dan! Hier fiets je naar het slot uit de verhalen. Het kasteel zelf blijft dicht voor restauratie, maar het domein is een avontuur op zich voor je gezelschap. PS : Het tweede weekend van augustus zijn er heuse kasteelfeesten.

28 Jun 2017

De zomervakantie blijft ons een zalig gevoel geven. Even rondvragen bij Knooppunter en wat blijkt? Dat gevoel willen wij ook tijdens onze fietstochtjes op de zwoele zomerdagen vasthouden! Hier volgen 3 toffe fietstips van onze collega’s Hilde, Lieven en Karolien.

28 Jun 2017

Vrije tijd, mooi weer en een familiebijeenkomst? Een fietstochtje waar jong en oud zich goed bij voelen is een aardig alternatief voor lang stilzitten.
Wandelen door boomtoppen (Maaseik - 39 km) Het kruinenpad is een must voor de kinderen. En de kijkbuis blijft interessant. Wees gerust, jong én oud amuseren zich op dit ritje. Ontdek hier de route.

28 Jun 2017

De Knooppunter Kastelenbox, de perfecte box vol knooppuntroutes langs Vlaanderens meest fotogenieke kastelen. 170 kastelen, burchten en statige landhuizen passeren langs jouw fietstocht ! Met verrassende anekdotes en info zodat je goed voorbereid op de fiets klimt. Iedere route heeft een heldere en gebruiksklare roadbook die perfect past in een Knooppuntertoestel. Ontdek hier de Knooppunter Kastelenbox.

28 Jun 2017

Bewegen en gezonde voeding gaan hand in hand. En onder het motto ‘Wat je zelf doet, doe je goed’, stappen wij soms wel eens af aan een zelfpluktuin. Verse bessen en ander rijp fruit zelf in een mandje leggen, maakt toch een
beetje de boer in ons wakker. Tof om te doen én je neemt je vitaminen mee naar huis. Goed voor granola, confituur en gebakjes. Een toptip. Ook met kinderen mee. Wij kennen alvast enkele toffe adresjes. In West-Vlaanderen : www.tgoedterheule.be

28 Jun 2017

Een verhaal dat als rode draad door je ritje loopt, maakt je uitje des te boeiender. Voor jou én voor je gezelschap. Laat je meenemen op sleeptocht door Reynaert, Roger Raveel en de ridders van de Gulden Sporen. De sluwste vos (Sint-Gillis-Waas - 48 km) Reynaert is misschien niet de meest sympathieke, maar wel de beroemdste vos. Hij verschijnt regelmatig langs dit ritje. Misschien dé gelegenheid om het verhaal nog eens te lezen. Ontdek hier de route.

Pages