Skip to main content

Nieuws

Ben je even toe aan rust? Een fietstochtje langs één van de vele waterlopen die ons landje rijk is, is een gezonde aanrader. Wij stippelden deze 2...

14 Sep 2017

Een biertje in een bruin café, een knapperige wafel in een koffiehuis of een portie frietjes met een omelet? Langs deze Knooppunterroutes vind je de tofste stops voor de lekkerbekken.
Over De Roste Muis (Ertvelde - 53 km) Het Meetjesland is altijd prettig fietsen. Op dit ritje (er is ook een kortere versie) passeer je bijzondere dorpjes met gezellige kroegen. De Roste Muis is één van die typische, sfeervolle stopplaatsen. Honger én dorst versla je hier. Waarom de staminee deze guitige naam kreeg? Vraag gerust zelf na. Als je durft.

14 Sep 2017

Oorlog is voor ons - en gelukkig maar - ver van ons bed. Niettemin heeft in ons land ooit oorlogsgruwel veel levens verwoest. Even stilstaan om te herdenken én vooral om lessen te trekken, is mooi. Wij stellen je deze 3 klassiekers voor die je leiden langs littekens van oorlog.

14 Sep 2017

Misschien lijkt het vergezocht, maar toch. Wil je een goede band met je fiets, verzorg hem dan als een vriend. Op tijd genoeg aandacht en een liefdevolle verzorging bieden de meeste kans op een langetermijnrelatie waar je veel aan hebt!
Hoe gaat het met je? Begin bij het begin: maak eens echt kennis met je fiets. Als je dat al niet deed. Een stadsfiets is anders dan een koersfiets, die dan weer een ander karakter heeft dan een ebike. En ieder karakter, benader je anders. Lijkt de logica zelve, niet?

14 Sep 2017

Waarom fietsen in de regen leuk kan zijn? Dit zijn onze redenen.

14 Sep 2017

Heerlijk, toch, dat nazomerzonnetje. Zonde om binnen te blijven. Weet je even niet waar naartoe? Wij kozen 2 heerlijke ritjes. Vergeet die zonnebril niet!
Fotogenieke route langs ruïnes en burchten (Rekem - 45 of 54 km) De plaatjes die je te zien krijgt op dit ritje lijken wel retro postkaarten. Kastelen en ruïnes hoef je echt niet ver te zoeken. In de vallei van de Ziepbeek is het dan weer héérlijk rustig. Misschien kan je hier wel even stoppen om te picknicken?

14 Sep 2017

Het wordt fris. De verwarming staat intussen een graadje hoger. Het dekentje op de bank maakt dat je lekker knus kan cocoonen. Gezellig. Maar, hey, fietsen maakt je ook warm! Die frissere dagen maken de stap naar je fiets soms wel héél erg groot. Jammer, eigenlijk. Want, je weet het zelf ook wel, fietsen maakt je net lekker warm. Zet even de verwarming iets lager, gooi dat dekentje in de hoek en ga naar buiten: je vaart er wel bij!

14 Sep 2017

Heb jij al vaak in groep gefietst? Zo ja, dan weet je dat het toch even wennen is. Misschien even oplijsten waar op te letten als je samen met anderen je route rijdt.

14 Sep 2017

Fietsen in gezelschap is gezond voor lichaam en geest. Sporten én de aangename aanwezigheid van anderen zijn namelijk twee factoren die bijdragen aan ons welzijn. Heb jij een maatje waarmee je meestal de fiets neemt? Een kleine rondvraag bij Knooppunter verdeelt de fietsers in drie groepen. Enerzijds fietsen we heel vaak met de partner, het gezin of de familie. Noem het een sportieve manier van ‘bonding’ of hechten. Tijd maken voor elkaar op de fiets dus.

14 Sep 2017

Zin om eens pittig sportief op pad te gaan? Wij ook! Platte ritjes: we genieten er met volle teugen van. Maar vandaag kiezen we voor ‘n kuitenbijtertje! Heb jij een e-bike staan? Go for it!   De Vlaamse Ardennen (Lierde - 26 of 38 km) Je raadt het natuurlijk al: het is hier nogal heuvelachtig. De Valkenberg en de Berendries zijn niet min. Maar,geen erg, de omgeving is prachtig. En er zijn in de buurt gelegenheden genoeg om eens af te stappen en een verfrissing te nuttigen.

Pages