ebikes


ebikes

Nazomers fietsen

21 aug 2021

Een fietsuitstap hoeft niet altijd avontuurlijk en spannend te zijn. Een rustige, ontspannende tocht kan al wonderen doen. Deze keer hebben we drie fijne nazomertochtjes uitgekozen waar de rust centraal staat. Niet zwoegen en zweten, maar genieten!


Terug naar de belle époque (West-Vlaanderen)

Vanuit De Haan, met zijn pittoreske station en groene Duinbossen, trap je via Wenduine naar de Uitkerkse Polders, een rustgevend natuuroord. In de idyllische gemeente van Houtave keer je terug in de tijd, dankzij de verscheidene historische huisjes en cafés. Ten slotte kom je terug aan in De Haan, waar je kunt afsluiten met een heerlijk glaasje huisbier in brasserie Beaufort.

Ontdek hier de route van 46 km.
 


Trappen door de tuin van Eden (Limburg)

Een fruitige fietsroute in het klokhuis van Limburg. De talrijke boomgaarden vormen in alle periodes van het jaar een prachtig decor, met als uitschieters de bloesemtijd eind april en de oogsttijd in september.

Ontdek hier de route van 33 km.
 


Fietsen tussen Schelde en Donkmeer (Oost-Vlaanderen)

Deze tocht start en eindigt bij het bekende Donkmeer. Water vormt trouwens de hoofdmoot, want je fietst liefst 20 km onafgebroken langs de Schelde. Een mooie tussenstop vormt Laarne, met zijn imposante waterburcht.

Ontdek hier de route van 49 km.

 

Fotografie : David Samyn in opdracht van Fietsvakanties in Vlaanderen