Najaarsfietsen in Limburg

8 okt 2020

Met deze twee heerlijke najaarsroutes in Limburg rij je door het water én de bomen ! In het Pijnven kun je fietsen door de bomen. Op een fietsbrug die mooi geïntegreerd is in de omgeving, kom je letterlijk in hogere sferen. Het 700 m lange pad stijgt geleidelijk tot een hoogte van 10 m. Terwijl je letterlijk door de bomen fietst, zie, voel en ruik je de prachtige natuur rondom je. Met de route langs Bokrijk begin en start en eindig je aan een unieke fietsbeleving, want je fietst via een 200 meter lang fietspad door de vijver heen. Vertrekken maar!

 

Fietsen door het water

Aan water geen gebrek op deze rondrit in en rond Hasselt. Je toert niet alleen door het uitgestrekte vijvergebied van De Wijers, je houdt ook het stoere Albertkanaal en de jeugdige Demer lange tijd gezelschap. Een andere constante op deze route is de natuur. Zowel in De Wijers als langs het water is de bebouwing eerder uitzondering. Ter afwisseling van al die natuurbeleving ontdek je het dorpsschoon van Kiewit en de gezelligheid van de grote stad Hasselt, aan het eind van het Demertraject. Maar het hoogtepunt van deze route is toch wel je doortocht door de vijver van Bokrijk.

Ontdek hier de route van 37 km.

 

Fietsen door de bomen

Deze tocht is vrijwel volledig vlak. Eerst fiets je over een afstand van 18 km over autovrije jaagpaden, langs twee romantische kanalen. Je trapt rustig, op het ritme van het water, met plezierjachten aan je zijde. Onderweg kun je halthouden in enkele authentieke cafés. In Kerkhoven verlaat je het Beverlokanaal om de vallei van de Grote Nete te verkennen. Dit unieke natuurgebied, dat bestaat uit natte veen- en zandgronden, grenst aan de schijnbaar eindeloze bossen van het Pijnven. In dit natuurgebied kun je via een cirkelvormige brug - letterlijk - door de bomen fietsen, een onvergetelijke belevenis waarbij je de natuur met al je zintuigen ervaart. Via het testcircuit van Ford en de grootste Duitse militaire begraafplaats van West-Europa bereik je een imposante molen. Wat een contrast met de moderne staaltjes architectuur van Lommel. Weer aan de start heb je misschien nog voldoende energie om een wandeling te maken door miniatuurwoestijn De Sahara. Je kunt er zelfs van de inspanningen bekomen in een kleurrijke hangmat. Opgelet : knooppunt 268 ontbreekt tss 267 en 266 in de route, dus hou hier zeker rekening mee.

Ontdek hier de route van 41 km.