Mijmerende routes in mei

4 mei 2021

Is er een betere manier om de meimaand te starten dan met een rustige fietstocht, waarvan je helemaal ontspannen kan terugkeren? De natuur, een fiets en een beetje tijd voor jezelf, meer heb je niet nodig. Wees voorzichtig, maar onthoud: fietsen is net zoals ademen. Je hoeft er niet over na te denken en dus heb je alle tijd om je gedachten te laten gaan en rustig te mijmeren.

 

1. In het land van de Dobbele Pater

Als vertrekpunt voor deze fietstocht kiezen we het prachtige domein van het kasteel de Renesse in Oostmalle. Na 1 km fietsen bereik je al het stille Kempische landschap. Op deze tocht kom je voorbij Het Lindepaviljoen - het bezoekerscentrum van Zoersel - en de abdij van Westmalle. Je kunt ook verdwalen in het natuurgebied De Duivelskuil. Onderweg krijg je zeker de gelegenheid om een lekkere trappist of een Dobbele Pater te proeven.

Ontdek hier de route van 37 km.
 


2. Echt een plaatje

Dat Gors-Opleeuw veel fietstoeristen en wandelaars lokt, is niet verwonderlijk. Op een oppervlakte van nauwelijks 535 ha staan liefst vier kastelen bij mekaar. De oude dorpskern is bovendien goed bewaard gebleven en glooiende weilanden, beekvalleien, bossen en boomgaarden maken het plaatje compleet. De vierhonderd inwoners van Gors-Opleeuw leven als het ware in een schilderij.

Ontdek hier de route van 39 km.

 


3. Voor de stiltezoeker

De Westhoek blijft verbazen. In deze schaars bevolkte uithoek van Vlaanderen ontdek je altijd weer landschappen en dorpjes waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Stilteplekken die je raken. Zoals Leisele, helemaal tegen de Franse grens. Dit plaatsje met zijn gekasseide plein en gasthof, hallenkerk en historische pastorie is terecht beschermd als dorpsgezicht.

Ontdek hier de route van 43 km.

 

Fotografie: David Samyn in opdracht van Fietsvakanties in Vlaanderen