Met Knooppunter naar de Boekenbeurs!

15 okt 2016

Verdorie, het is file van voor Kruibeke! Verdorie, waar is er parking! Verdorie, parkeren kost veel geld! Herkenbaar? Je wilt graag naar de Antwerpse Boekenbeurs en je woont niet zo ver van de Antwerpse Expo? Ach, neem dan gewoon de fiets. ’t Is gezond, je bent er in een wip en je spaart je beurs toch een beetje. Volg ons langs 3 boekenbeurstochtjes:

1. Langs parken en forten in en rond Antwerpen: Wie boeken zegt, zegt boekdrukkunst. Wie boekdrukkunst zegt, zegt Museum Plantin-Moretus. Dit museum, UNESCO-werelderfgoed, ligt pal op je pad en geeft een overzicht van de vroege boekdrukkunst en een inkijk in de boeiende familiesaga van de Antwerpse families Plantijn en Moretus. Verplichte kost, bibliofielen! In de buurt zijn er trouwens verschillende gezellige boekenhandels. Misschien toch een fietskar aan je tweewieler monteren?

Bekijk de route en knooppunten.

2. Tussen lusthof en steenbakkerij: De Antwerpse Expo, de traditionele thuis van de boekenbeurs, ligt in de achtertuin van het Middelheim park, start en aankomst van deze tocht. Geniet hier van kunst (Rodin! Panamarenko! Henry Moore!) in een groene omgeving. Iets verder passeer je het Schoonselhof, de laatste rustplaats van heel wat grote Vlaamse schrijvers/dichters, als daar zijn: Herman De Coninck, Hubert Lampo, de man die zijn volk leerde lezen Hendrik Conscience, Alice Nahon, Pol van Ostaijen, Gerard Walschap en Willem Elsschot. Alweer verplichte kost, bibliofielen!

Bekijk de route en knooppunten.

3. Langs oude kleigroeves en kastelen: Tot slot nog een tochtje in het Antwerpse hinterland, om zelf lyrisch te worden. Dit ritje brengt je vanuit Hemiksem richting de Laarkapel, het machtige kasteel van Hemiksem en de kleigroeve in Schelle naar het sportdomein Ter Beke bij Fort 7. Na een overzet met de veerdienst fiets je langs het gedenkteken van de aanslagen van 11 september in Kruibeke en het 15de -eeuwse Kasteel Wissekerke te Bazel. Boekenbeursgangers, jullie wijken even van de route af: sla net na Fort 8, bij knooppunt 43 naar rechts af richting knooppunt 40 om vervolgens lustig te shoppen. Want de Boekenbeurs is en blijft verplichte kost voor elke bibliofiel!

Bekijk de route en knooppunten.

 

 

Vind nog meer fietsplezier met de Knooppunter Cafébox! 

Deze fietsbox verzamelt per Vlaamse provincie 6 à 9 unieke knooppuntenroutes, telkens uitgewerkt in een lange en een korte versie. Elke vouwkaart in deze box bevat bondige informatie over wat er te zien en te beleven valt langs het traject: interessante plekken, echte biercafés, authentieke kroegen en brouwerijen die een bezoek verdienen.

Daarnaast vind je in deze box tal van tips om even op adem te komen op een leuk terras of in een restaurant met een hart voor bier. Je verneemt ook waar er op de eindlocatie of in de buurt ervan een leuk terrasje te vinden is waar je bij wijze van après-vélo honderduit kan nagenieten van de tocht die je maakte.

Knooppunter Cafébox -  € 34,99
Bestel nu!