Lucien Van Impe, de laatste Belgische Tourwinnaar vertelt zijn verhaal

30 jun 2016

In de hete zomer van 1976 won Lucien Van Impe als laatste Belg de Ronde van Frankrijk. Nu, veertig jaar later, vertelt de Kleine van Mere voor het eerst zelf zijn verhaal in het boek Lucien!

Een spannende vertelling over legendarische klimpartijen en de strijd om het geel, maar evengoed een nostalgietrip naar de jaren waarin Van Impe met vijf broers opgroeide in een volkscafé en nog niet droomde van een carrière als wielrenner.  Lucien! is een eerlijke en spannende terugblik op de carrière van Lucien Van Impe. Over hoe de liefde voor het wielrennen er niet op het eerste gezicht was. Over gemiste kansen en de rivaliteit met Joop Zoetemelk. Over de status van de beste klimmer ooit. En over de sterke vrouw en de trotse kinderen die deze kleine reus van het wielrennen tot grote hoogte wisten te stuwen.

"Dit is het verhaal van 1976.
Het verhaal van mijn jaar. Het jaar van mijn wonderlijk mooie, hete zomer.

De wonderlijk mooie, hete zomer van een jaar dat kil en nat begon. Met ondergelopen straten in Ruisbroek en koning Boudewijn, die in rubberen laarzen de diepe ellende van de dorpsbewoners verzachtte. Hij luisterde naar de hopeloze verhalen over miserie en hulpeloosheid. Later, in volle zomer, zou hij zijn 25ste jaar op de troon vieren. En bezoek krijgen van twee dolgelukkige, jonge mensen.

Dit is het verhaal van 1976 en van terugdenken aan 1969, aan moeder en vader, aan Federico en vallen op de Portet d’Aspet, aan jokken in Oordegem, aan Eddy, Roger en José, aan Fonske Slap, aan pap en bonen.

Aan de ontmoeting met een ravissant blond meisje.

Zo’n jaar was het dus. Het jaar dat mijn leven overhoopgooide. Mijn jaar."

      

LUCIEN!

Hoe ik als laatste Belg de Tour won

In de hete zomer van 1976 won Lucien Van Impe als laatste Belg de Ronde van Frankrijk. Nu, veertig jaar later, vertelt de Kleine van Mere voor het eerst zelf zijn verhaal. Een spannende vertelling over legendarische klimpartijen en de strijd om het geel, rijkelijk gestoffeerd met anekdotes uit de buik van het peloton.

Lucien! is evengoed een nostalgietrip naar de jaren waarin Van Impe met vijf broers opgroeide in een volkscafé en liever muzikant dan wielrenner wilde worden. Het is ten slotte een eerlijke terugblik op gemiste kansen en de status van beste klimmer ooit.

Bestel nu & lees het volledige verhaal van Lucien voor € 19,99