Leuke zomerritjes van 20 km!

6 jul 2016

Ben je op zoek naar een leuke familie- of gezinsactiviteit?
Wij schotelen je graag 3 tochtjes voor van slechts een twintigtal kilometer. De conditie hoeft dus heus niet top te zijn:

1. Mooiste naam, mooiste bloemen: Met de fiets de veerboot opstappen was misschien niet meteen iets voor de Lucien Van Impe uit de hoogdagen, maar als we hem vandaag een zondagse fietstip mogen geven dan is dit er zeker één van: Zwier je fiets op de veerboot van Schellebelle en peddel zo richting Wetteren en de streek van de bloemen en bomenkweek. Geniet onderweg zeker ook van de imposante waterburcht in Laarne, Lucien!

Bekijk de route & knooppunten

2. Toerisme dankzij de turfstekers: Eén van de musts in de buurt van Lucien Van Impe is het meer van Overmere-Donk, de plas die ontstaan is dankzij de roemruchte turfstekers van Berlare. In de eeuwenoude veengebieden ontgonnen ze klompen turf, ooit een belangrijke brandstof. Met een streepje Schelde is deze 21km lange route trouwens zo vlak als wat.

Bekijk de route & knooppunten

3. ’t Ros Beiaard doet zijn ronde: In deze tocht fiets je over de Grote Markt van Dendermonde richting Lebbeke, om via de Dender rustig terug te fietsen naar je startpunt. 23km op de teller. Op het échte Ros is het echter nog eventjes wachten. Dit Unesco-werelderfgoed van 800kg komt pas in 2020 nog ’s piepen…

Bekijk de route & knooppunten