Langs kastelen en slotgrachten

2 Nov 2018

Prachtig zicht, blijft het, een adellijk optrekje uit de tijd van toen. Kastelen zijn dus ideaal om je herfstritje wat extra touch te geven. Voor de liefhebbers van veel moois!

 

Kasteeltochtje voor het weekend (Bachte-Maria-Leerne - 45,3 km of 29,6 km)

Sint-Martens-Latem, Astene en Bachte (zoals ze het ter plaatse noemen), zijn veruit de meest charmante kunstenaarsdorpjes in de buurt. Sowieso zit je dus goed met deze rit. Als extraatje trap je langs een waterkasteel, een royaal optrekje in empirestijl en nog veel meer imposants. Pas op: in Baarle moet je het veer op. Leuk én gratis. Maar in de winterperiode enkel in het weekend. Tot zonsondergang. Dus even de uren checken vooraleer je vertrekt.

Ontdek hier de lange route en de korte route.

 

Wolfsdak en waterburcht in de buurt van Tongeren (Tongeren - 42,3 km of 31,8 km)

Eerst ga je fietsen. Een waterburcht waar je streekproducten kan kopen, het kasteel van de directeur van een chocoladefabriek (echt waar!) én ééntje met een wolfsdak passeren de revue. Achteraf drink je er eentje op een verwarmd terras op de markt van Tongeren. Of je hopt eens binnen in het Gallo-Romeins museum.

Ontdek hier de lange route en de korte route.

 

Royaal herademen in de achtertuin van de luchthaven (Zaventem - 50,2 km of 37,9 km)

Inderdaad, dit is een verrassende keuze. Des te boeiender wordt deze tocht! Je fietst verwonderd langs de optrekjes waar politici en zakenlui de drukte ontvluchten. De onverwacht mooie omgeving is er eentje om van te genieten.

Ontdek hier de lange route en de korte route.