Korte en ontspannende routes

3 sep 2021

Heb je zin in een fietstochtje, maar heb je eigenlijk niet zoveel tijd? Dan zijn deze routes de perfecte oplossing. Deze korte, maar aantrekkelijke routes bieden jou de ontspanning die je nodig hebt. Ze zijn perfect voor een rustig uitstapje op zondagnamiddag zonder al te veel tijd te verliezen. De routes bieden je 20 km lang puur genot.


1. Kastelen tussen heide en Durme (Oost-Vlaanderen)

Waasmunster heet de groene long van het Waasland te zijn. Dat heeft alles te maken met het grote heide- en bosgebied ten noorden van het centrum én de Durmevallei in het zuiden. Maar Waasmunster mag, met vijf domeinen, ook het label 'kasteelgemeente' opgekleefd krijgen. Een goeie reden dus om in en om deze gemeente te fietsen, temeer ook omdat Sint-Niklaas binnen bereik ligt én je kilometerslang zorgeloos langs de oevers van de Durme kunt flaneren. Goed voor een gevarieerde tocht.

Ontdek hier de route van 20 km.


2. Festijn van fruit en bloesems (Limburg)

Deze zacht golvende route rond Borgloon gidst je door het hart van de Belgische fruitstreek. Afhankelijk van het seizoen, word je hier bedwelmd door een bloesem- of fruitparfum want tussen de talloze appel-, peren- en kersengaarden zijn amper percelen met 'traditionele' landbouwgewassen te bespeuren.

Ontdek hier de route van 22 km.


3. Vliegtuigspotten op de fiets (Vlaams-Brabant)

De luchthaven van Zaventem betekent voor de meeste Vlamingen en ook voor heel wat Nederlanders het begin – en jammer genoeg ook het einde – van een vliegtuigreis naar een hippe stad of verre exotische bestemming. Toch hoef je niet noodzakelijk op reis te trekken om plezier te beleven aan al dat vliegverkeer. Zo bevinden er zich in de omgeving van de luchthaven tal van plekken met een spectaculair uitzicht op vliegtuigen in volle landingsfase. Deze fietstocht met vertrek en aankomst in Erps-Kwerps verbindt die uitzichtpunten, waardoor je vanaf je fiets haast voortdurend vliegtuigen kunt spotten. ‘Ready to take off’? Of ‘Prepare for landing’?

Ontdek hier de route van 23 km.

Foto : David Samyn in opdracht van Fietsvakanties in Vlaanderen