Kort, krachtig en koud knooppuntfietsen

14 jan 2020

Deze tijd van het jaar cocoonen we gezamenlijk voor de TV of gezellig in een hoekje met een goed boek. En fietsen we ons warm ! Al is het maar een mini-tochtje. Met onderstaande ritjes van minder dan 15km kan je lekker kort aan de slag.

 

1. Genieten van water en kunst (11 km)

 11 km, dames en heren. 11 km! Daarvoor het huis uit? Jazeker, want gedurende 11 kilometer krijg je heel wat te zien. De krinkelende rivierarmen van de “Oude Leie” bijvoorbeeld. En natuurlijk ook Machelen, het dorp dat de kunst van haar bekendste (ex) inwoner, Roger Raveel, ademt. De tocht vertrekt trouwens in Deinze, waar je in het Museum van Deinze en de Leiestreek nog meer kunst kunt savoureren.

Bekijk de route en knooppunten.

 

2. Sint-Anneke en het Land van Waas (14 km)

Met deze route fiets je van de Antwerpse Linkeroever langs Sint-Annaplage en het Sint-Annabos pardoes het Waasland binnen. De Expresweg naar de kust is een duidelijke grens tussen het overgebleven agrarisch polderlandschap en de grijze industriezone langs de Schelde. Maar nog voor je kennis kunt maken met de Waaslandse wolf fiets je via Burcht en de Scheldedijk alweer naar je vertrekpunt.

Bekijk de route en knooppunten.

 

3. Bloesemroute op de grens van Hageland en Haspengouw (11 km)

Nu ja, van bloesems zal je deze tijd van het jaar niet kunnen genieten. Maar daar is het je ook niet om te doen. Even die benen strekken, even een frisse neus halen, meer niet. Vergis je echter niet want het Hageland en Haspengouw zijn een schoolvoorbeeld van wat men een glooiend landschap noemt. Een lichte versnelling zou wel 's van pas kunnen komen. Als culturele aanvulling bij deze 11km lange fietstocht is een bezoekje aan het historisch centrum van Zoutleeuw beslist een aanrader.

Bekijk de route en knooppunten.