Kom naar Velodromen in Deinze op zaterdag 28 en zondag 29 mei

6 mei 2022

Velodromen is een unieke fietsbeurs, zowel binnen als buiten de Brielpoort in Deinze,  op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2022. Het is een expo met een totale velobeleving die alle fietsliefhebbers inspireert en elk gezinslid doet wegdromen.

Velodromen brengt een brede waaier aan fietsaanbod en nieuwe trends via de deelnemende standhouders, dit in combinatie met gezellige hoekjes, heel wat animatie en testmomenten, horeca & food standen. Interviewers, sprekers, dj’s, diverse fietswedstrijden en een reuze scherm (12m x 4m) op het podium zorgen ook naast het gezellige kader voor een leuke sfeer. Een greep uit het animatieaanbod:  testen van e-bikes, Wahoo Kickrbike wedstrijden en demo's, Oxygen Spinning class & demo's, bike art, Red Bull Trialbike en BMX flatlandshows, overkop gaan met spacebikes, testen van innovatieve waterfietsen (RedShark & Manta5) op de Leie in samenwerking met Team Adventure, Urban Arrow bakfietstoertjes i.s.m. Het Verzet en de Koninklijke Veloclub Deinze vzw, ritten met ‘De Max’ (een elektrische bakfiets waarmee minder mobiele personen en ouderen ook kunnen genieten van een fietstocht), fietsbehendigheidsinitiaties door Blue Globe Sports, een fietsbelevingsparcours en een pumptrack voor kinderen (van 2 tot 12 jaar) i.s.m. Thomas Cycles & Woom bikes, ... De fietsschool voorziet op zondag fietsinitiaties voor mensen die nog nooit gefietst hebben.

Interviews door Evy Gruyaert

Op beide beursdagen zijn er tussen 14 en 16 uur interviews gepresenteerd door Evy Gruyaert.

Zaterdag 28 mei

14 uur: Robrecht Bothuyne (voorzitter Nokere Koerse)
14.30 uur: Claudia Van Avermaet (auteur van o.a. ‘Get Stronger’)
15 uur: Wesley Belaey, Andy Masschelin·en  Barre Neirynck (trialbikers en BMX flatland biker)
15.30 uur: Dieter Gussé (eigenaar wielermuseum) en Lani Wittevrongel (tweedejaarsjuniore, veroverde o.a. vijf medailles tijdens de Belgische pistekampioenschappen in 2021)

 

Zondag 29 mei

14 uur: Lara Steenweghe (Crossfit voedingsdeskundige)
14.30 uur: Stephanie Scheirlynck (auteur van o.a. ‘Het sportkookboek’)
15 uur: Alexander Dewaele (auteur van ‘Yoga on call’, ‘Yoga voor fietsers’)
15.30 uur: Matthias M.R. Declercq (auteur van ‘De Val’, de basis voor de docureeks ‘Het Scheldepeloton’, over vijf jonge wielrenners uit het Gentse die samen vechten voor hun droom: profwielrenner worden)

 

Randactiviteiten

• Diverse fietstochten: sportief – recreatief – familietochten. Info op velodromen.be

• Lezing door Wouter Deboot, bekend van ‘Iedereen beroemd’: ‘Dwars door Oceanië, 7000 kilometer op de fiets door het verste continent ter wereld’. Vrijdag 27 mei om 19.30 uur in de bibliotheek van Deinze. € 4 bij reservatie, € 5 aan de deur. Inschrijven via 09 381 95 60, bibliotheekdeinze@deinze.be, online via https://deinze.bibliotheek.be

 

Ticketprijs en info

De ticketprijs voor een volwassene is 7,50 euro. De ticketprijs voor een kind van 6 tot 12 jaar is 2,50 euro. Kinderen jonger dan 6 jaar krijgen een gratis ticket. 

Wie met de fiets komt en een ticket aan de deur koopt ontvangt 2,5 euro korting op de toegangsprijs. Wie een online ticket koopt en met de fiets komt, krijgt van de parkeerwachter een kortingbon van 2,5 euro voor food & drinks

Je vindt hier alle info.